© Haber20Denizli 2022

İl Özel İdaresine 11 milyon ek bütçe

KÜTAHYA (AA) - Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, 2018 yılı için hazırladıkları 132 milyon liralık bütçeye 11 milyon lira ek bütçe eklendiğini bildirdi.

Yılmaz, İl Özel İdaresinin nisan ayı toplantılarının ikinci birleşiminde yaptığı konuşmada, “İl Genel Meclisi kasım ayında bütçesini netleştirerek, 132 milyon lira olarak onaylamıştık. 132 milyon bütçe ile ilimizin genelinde neler yapabilir bunların çalışmalarını yaptık. Ocak ve şubat aylarında, yol, su, alt yapı, üst yapı konularını belirledik. Mart ayı içerisinde de önemli gelişmeler oldu. Her yıl mart ayında KÖYDES projesi ödenekleri çıkıyor. Bu senede KÖYDES ödeneklerimiz geldi." dedi.

Köy grup yollarının tespiti konusunda çalışma yaptıklarını ve Kütahya’nın 4 bin 500 kilometrelik kırsaldaki yol ağının 970 ile bin kilometre arasında grup yolu olduğunu tespit ettiklerini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu sene gelen ödeneklerde, su ve kanal hizmetleri haricindeki alanlarda yalnızca grup yollarında kullanması gerektiğine dair bir karar var. Bugünden sonra illerimiz duble yolla birbirine bağlandığı ve kırsala da aynı konforun gitmesi yönünde hükümetimiz bir iradesi var. Bizlerde bu anlamda planlamamızı yaptık. 132 milyon lira olarak hazırladığımız İl Genel Meclisi bütçemize ilave olarak 11 milyon liralık bir ilave bütçe daha çıkardık. 11 milyon liranın 1,5 milyon lirasını ilçelerde çok fazla sahiplenilmeyen yollarda kullanırken, geriye kalan 9 milyon liranın tamamını yol programında kullanacağız. 132 milyon lira Özel İdare bütçemiz, 34 milyon lira KÖYDES ve 11 milyon lira ek bütçemiz var. Kütahya’ya Özel İdare kanalıyla sadece kırsala gidecek hizmetin ödeneği 177 milyon liradır. Bu çok önemli bir rakam."

Kırsala hizmete devam ettiklerini de belirten Yılmaz, meclis çalışmalarında çok iyi bir ahenk olduğunu ifade etti.

Yıılmaz, "4 yılı tamamladık. 4 yıl boyunca kırsalda Kütahya’mıza çok ciddi anlamda eserler kazandırdık. KÖYDES ve ek bütçe programımızın ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Her ilçedeki arkadaşımız titiz bir şekilde çalışıyor. Önceliklerimizi tespit ediyoruz. Bu sene KÖYDES projesi ile Kütahya’nın 550 köyünün alt yapısının yüzde 99 oranında bitireceğimizi düşünüyorum. Geçen yıl 9 köyümüze sentetik halı saha yaptık. Gençlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda hizmetler yapmaya çalışacağız." diye konuştu.

Yılmaz, yapılan hizmetlere herkesin sahip çıkması gerektiğini de sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER