© Haber20Denizli 2022

İsrail'in Gazze'deki katliamına tepkiler

KÜTAHYA (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kütahya Şube Başkanı Yılmaz Kırdar, İsrail'in Gazze'deki katliamına tepki gösterdi.

Kırdar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yüz binlerce Filistinlinin, günler öncesinden başlayan yürüyüşlerle ABD’nin uluslararası hukuku hiçe sayan bu tutumuna karşı protesto gösterilerine başladığını ve tepkilerini demokratik yollarla ortaya koyduğunu belirtti.

Son derece barışçıl bir eylem olmasına rağmen İsrail'in geçmiş dönemlerdeki gibi bugün de terör devleti olduğunu en çirkin yüzüyle tekrar gösterdiğine işaret eden Kırdar, şunları kaydetti:

"Bilinmelidir ki, 3 semavi dinin kutsal mekanı ve Müslümanların ilk kıblesinin bulunduğu şehir olan Kudüs, Müslümanların namusudur. Masum insanlar üzerinde gerçekleştirilen katliamlar ve zulümler, bizleri bir an dahi Kudüs davamızdan vazgeçiremeyecektir. Müslümanlar olarak haklı mücadelemizi Kudüs’ün üstündeki kara bulutlar dağılıncaya kadar sürdürmekten yılmayacağız. Bizlere bir kez daha terörden ve şiddetten beslenen devlet olduğunu gösteren İsrail'i kınıyoruz."

Kırdar, İslam ülkelerinin İsrail tarafından akıtılan kanı durdurmaları için her türlü çabayı göstermeleri gerektiğini, İsrail işgal gücü ile mücadelesinde Filistin yönetiminin yanında yer almaları çağrısında bulunduklarını sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER