© Haber20Denizli 2022

İŞTE ACIPAYAM'DAKİ DEPREMİN DETAYLARI

AFAD–TDVM’den (Türkiye Deprem Veri Merkezi) alınan verilere göre Denizli’nin Acıpayam ilçesinde 20 Mart saat 09.34’te Mw=5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

İlk belirlemelere göre dolaylı olarak hafif yaralanan vatandaşlar bulunurken bazı kerpiç evler ile ahırlar yıkıldı. Sonrasındaki ilk saatte en büyükleri 4.8, 4.5 ve 4.2 olan 28 artçı meydana gelen deprem sonrası İçişleri Bakanlığı AFAD koordinasyonunda AFAD Denizli, itfaiye, sağlık ve emniyet ekipleri alanda çalışmayı sürdürüyor.

AFAD–TDVM’den (Türkiye Deprem Veri Merkezi) alınan verilere göre Denizli’nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin gerçekleştiği noktaya en yakın yerleşim yerinin 2.80 km. ile Acıpayam’ın Yeniköy’ü olduğu tespit edildi. AFAD Denizli ekiplerine takviye amacıyla AFAD İzmir ve AFAD Afyonkarahisar Arama Kurtarma Birliklerinden iki ekip yola çıkarıldı.

Yer kabuğunun 10.76 km. altında gerçekleşen deprem sonrası  AFAD Denizli’nin yanı sıra çevre il ve ilçelerdeki birimlerle 4.5G, uydu ve telsiz haberleşmeleri yapılarak hafif yaralıların olduğu, bazı kerpiç evler ve bazı kerpiç ahırların yıkıldığı tespit edildi. Deprem, Denizli’nin yanı sıra Aydın, Burdur, İzmir, Antalya ve yakın çevrede hissedildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER