© Haber20Denizli 2022

İzmir'de Sanayi 4.0 ele alınacak

İZMİR (AA) - İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) tarafından Sanayi 4.0 Sempozyumu düzenlenecek.

İAOSB Başkanı Hilmi Uğurtaş, 9 Mayıs'ta yapılacak Sanayi 4.0 Sempozyumu'nu düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı.

Endüstrileşme ya da sanayileşmede 4. aşamayı ifade eden Sanayi 4.0 konusunda düzenleyecekleri sempozyumla Türkiye'nin bu aşamaya geçiş sürecindeki bütün soruların ele alınması ve yanıtlanmasını hedeflediklerini dile getiren dile getiren Uğurtaş, şunaları kaydetti:

"Sanayi 4.0'de çok geç kalmayalım, bir yerden yakalayalım diyoruz. Yönetim kurulunda bu durumu gündemde tuttuk. Bu işin karşıt görüşü ne diyor ya da Sanayi 4.0 bu kadar masum mu? Toplum üzerinde çalışanlar üzerinde olumsuz etkileri olacak mı? Bunların hepsinin tartışılması lazım. Ciddi bir sempozyum yaparak, iki tarafı da bu işim içine katarak bir sempozyum yapmayı düşündük."

Uğurtaş, sürecin birden bire olmayacağını, sanayi 4.0 ile nitelikli insan gücünün de büyümesi gerektiğini savundu.

Sanayi 4.0'ın, bir moda kavram gibi takip edilmemesi gerektiğine de işaret eden Uğurtaş, "Birilerinin pazarlamasına alet olmayalım, takılmayalım. İşin doğası zaten bu noktaya getiriyor. Sistem onu getiriyor. Şu anda pazarlama stratejisi yanlış. Orta teknoloji ile üretim yapan birçok yer ara eleman arıyor bölgemizde. Bu iş toplumsal mutabakat ile sağlanmalıdır. En büyük itirazım olmazsa olmazadır." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER