© Haber20Denizli 2022

KINALI KOÇLAR DENİZLİ'YE İNDİ

Denizli ili Çal ilçesi Aşağıseyit Mahallesi’nde 8 asırdır gelenek haline gelen Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı'nın tanıtımı için Denizli’de kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Denizli ili Çal ilçesi Aşağıseyit Mahallesi’nde 8 asırdır gelenek haline gelen Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı'nın tanıtımı için Denizli’de kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Düzenlenen kortej yürüyüşüne Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çal Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tatar, Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Çil, çok sayıda yörük ve Türkmenler, ve vatandaşlar katıldı.

Kortej yürüyüşü sonrasında Denizli 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda basın açıklaması yapan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, ''Biz 846 yıllık bir geleneği yaşatmak için yola çıktık. Ben 846 yıllık gelenekte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.Kortejimizle hem geleneğimizi tanıtmak hem de haberdar olmayanları etkinliklerimize davet ediyoruz.Etkinliğimize katılım her geçen yıl artıyor. Türkiye'den 77 Yörük, Türkmen Derneklerimiz, Bakanlıklarımızdan çok sayıda vatandaşımız katılacaktır. Bu yıl 25 bin üzerinde katılım bekliyoruz.24-25 Ağustos tarihleri arasında Çal Aşağıseyit Mahallesi'nde gerçekleştireceğimiz etkinliğimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum.'' dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER