© Haber20Denizli 2022

'KINALI VE FULYA' DOMATESİN TANITIMI YAPILDI

Çamelili çiftçilere bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Çameli Örtü Altı Sebezecilikte Denizli’de rol model olmaya devam ediyor. Çameli Taş Konaklarda Örtü Sebze Üreticilere Gento Tohumculuk Çameli’nde üreticilere yerli tohum olan Kınalı ve Fulya cinsi domates tohumun tanıtımı yapıldı.

Tanıtım Toplantısına Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan,Çameli Tarım Danışmanlık Ofisi Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Gököz ,Ziraat Teknikeri Nur Yıldırım ,Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer ,Gento Tohumculuk Genel Müdürü Hüseyin Türk,As Tarım Levent Kerem,Çe-kok Marketler zinciri Gökhan bey ,Lider Gıda dan Erdoğan Dumlupınar ve Gölhisar ,Çal Tavas ve Çameli’li üreticiler katıldı.

Yeni yerli domates Kınalı F1 ve Fulya f tanıtıldı

Toplantıda Firma Yetkilileri Çiftçilerimizin kazancını yükseltmek, ilçe ekonomisini güçlendirmek dedi Çameli ilçesinin örü altı seracılıkta büyük adımlarla ilerlediğiniz görmekteyiz Denizli Bölgemizdeki Örtü altı olan yerli tohmumuz Kınalı ve Fulya cinsi ürünümüzün bilgilendirme toplantısını gerçekleştirildi.

BU DOMATESİ BİRÇOK ÜLKE TERCİH EDİYOR

Tohumu geliştiren firmanın raf ömrünü 25 güne çıkardıklarını, dayanıklılığını artırarak deneme üretimi yaptıklarını söyledi.Halkımız, yerli tohumu ve yerli malını sahiplendi. Yüzyıllardır yerli tohumumuz doğada kendi kendine tozlanmadan dolayı özelliğini yani raf ömrünü ve aromasını kaybetmeye başlamıştı. Biz, bu tohumu özüne döndürüp, raf ömrünü de bir haftadan 25 güne çıkardık.Bu, ülkemiz ve yöre çiftçisi açısından güzel bir gelişme. Böylece üreticiler tüm yıl pazara ürün sunarken tüketici de damak tadına uygun domates yiyor.

ORGANİK VE KALİTELİ ÜRÜN ELDE EDECEĞİZ

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan :Çameli bir tarım ilçesi topraklarından bereket fışkırıyor ve Örtü altı seracılıkta Denizli'de rol model olduk raf ömrü uzun ve lezzetiyle domateslerimizi yurtiçi ve yurtdışına pazarlıyoruz Çameli Tarım Danışmanlık ofisimizle fidelerin dikiminden hasadına kadar olan süreçi sıkı sıkı takip ediyoruz Toplantımız hayırlı olsun dedi.

ÇİFTÇİLERDEN TAM NOT

Toplantıya katılan üreticiler Gento Tohumculuğun öz sermayesiyle yaptığı yatırımlar ve çalışmalar sonucunda yerli tohumların verim ve kalitesini artırarak sebze tohumunda dışa bağımlılığı ortadan kaldıracağını ve Çameli ilçesinde Örtü altı sebzeciliğine önem veren emek veren Başta Belediye Başkanımız Cengiz Arslan'a teşekkür ederiz dediler 
Toplantı Üretici firmanın tanıtımı ve slyat sunumu ile son buldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER