© Haber20Denizli 2022

KALE BAKLAVASI TBMM’NDE

Denizli’nin Kale ilçesinin damak çatlatan lezzetlerinden birisi olan Kale Baklavası Türkiye Büyük Millet Meclisinde sunularak büyük beğeni topladı.

Kale Baklavası yöre ile özdeşleşmiş uzun yıllardır bilinen ve yörenin kültürel mirası haline gelmiş bir ürün özelliği gösteriyor. Kale baklavası, nişan, kına, düğün, bayram ve tüm özel günlerde kendine has geleneksel malzeme ve yöntemlerle hazırlanan ve tavsiye edilen şerbetli bir hamur tatlısı olarak biliniyor. Kale baklavası yapmak ayrı bir zanaattır. 
İlçenin meşhur yemekleri Kale’nin adını yüceltemeye devam ediyor.


Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, ‘’ sosyal medya hesabından duyurduğu paylaşımında ilçenin meşhur tatlısı olan Kale Baklavası kendine özgü lezzetiyle, Kale’mizde üretilen cevizlerle yapılan vazgeçilmez lezzetimiz Kale Baklavası, Gazi Meclisinde afiyet olsun.’’

KALE’MİZİN DEĞERLERİNİ ÖNEMSİYORUZ.

‘’2-3 Ekimde yaptığımız Yöresel Ürün ve Sanat Festivalimizin yanı sıra, Kale Biberi, Kale Baklavası, Üçkulak Tatlısı, Kale Kavunu, Zeytini, Fasulyesi, Biber Tatarı, Kale Dolması, Surası, keşkeği vb. değerlerimizi her platformda tanıtmaya devam edeceğiz.’’  Dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER