© Haber20Denizli 2022

KALEDAVAZ BİBER FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ

Denizli ili Kale Belediyesi tarafından düzenlenen 25.Geleneksel Kaledavaz Biber Festivali, Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konserleri yoğun katılımla gerçekleştirildi.

25.Geleneksel Kaledavaz Biber Festivali, Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konserleri Kale ilçesi Çarşı Meydanı’nda düzenlendi. Festivalin açılış törenine Denizli AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kale Kaymakamı Murat Güneş, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, siyasi partililer ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

25. Geleneksek KaleDavaz Biber Festivalinde derceye giren yarışmacılar, Halil Yasıt, Yüksel Sanayır, Şengül Akça, Ödüllü Yöresel yemek ve tatlı yarışmasında ise dereceye girenler Semra Gürçam, Kadir Mıngır, Ahmet Özal Gök oldu. Biber festivalinden sonra Kale ilçesinin meşhur yemeği biber tatarı festivale gelen konuklara ikram edildi.

25. Geleneksel Kaledavaz Biber festivali ve Halk Konserlerinde düzenlenmiş olan ve bu sene farklı olarak gerçekleştirilen, Nostaljik ve modifiyeli araçlar sergisi vatandaşların büyük beğenisini topladı.

Festivalin 3. Günü devam eden kıran kırana geçen Yağlı Pehlivan Güreşlerinde kazanan baş pehlivanlar, Şaban Yılmaz, Menderes Saltık, İsmail Güzel, Ali Yanatma olmuştur.

25. Geleneksel Kaledavaz Yağlı Pehlivan Güreşlerinde konuşan Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, ‘’ Kıran kırana geçen mücadelelerde adeta mest olduk. Pehlivanlarımız Ata sporumuza yakışır şekilde centilmenlik içerisinde güreşlerini tamamladılar. Aynı zamanda ağalık ihalesinde 150.000,00 TL ile işadamı Sezer TOMAY Güreş Ağası olmuştur. Sayın CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman SANCAR'a, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa AKÇAY'a, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan'a, Karacasu Belediye Başkanı Zeki İNAL'a, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet DEMİR'e, emeği geçen personelime, meclis üyelerimize,muhtarlarımıza, uzak yakın demeden güreşlerimize teşrif eden misafirlerimize ve çok kıymetli halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım.’’ İfadelerine yer verdi.

25.Geleneksel Kaledavaz Biber Festivali, Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konserlerine yoğun katılımdan dolayı memnun olduğunu ifade eden Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, ‘’ Çeyrek Asırdır Süre Gelen 25. Geleneksel Kaledavaz Biber Festivali Halk Konserleri ve Yağlı Pehlivan Güreşlerimizde; Gelinimiz Necla ÇAKMAKCI ve Hasan Yılmaz Konseri ile Noktaladık. Organizasyonlarımızın Gerçekleşmesi İçin A’dan Z’ye Her Aşamasında Emeği Geçen Başta Belediye Personelim Olmak Üzere, Meclis Üyelerimize, Muhtarlarımıza, Siyasi Parti Temsilcilerimize, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Esnaflarımıza ve 7’den 70’e Festival Alanımızı Hınca Hınç Dolduran Siz Değerli Halkıma Şükranlarımı Sunarım. Ülkemizin 3. Coğrafi İşaret Tescilli Kale Biberimizi Daha İleriye Taşımak ve Üreticimizin Hak Ettiği Emeği Alabilmeleri İçin, Sözde Değil İcraatlarımızla Üretimi Teşvik Etmek Adına Var Gücümüzle Çalışmaya Devam Edeceğiz. Umarım Yaptığımız Bu Etkinler Sayesinde Ödevlerimizden Biri Olan Sosyal Belediyecilik Kapsamında Gerek Konserlerimizle, Gerekse Güreşlerimizle Hem İlçe Ekonomisine Katkı Sağlamış Hem de Yılda Bir Kere de Olsa, Her Daim Herşeyi Hak Ettiğini Düşündüğümüz Siz Saygı Değer Halkımıza Keyifli Zamanlar Yaşatabilmişizdir. Hepinize En Kalbi Duygularımla Saygı ve Selamlarımı İletiyorum…’’ dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER