© Haber20Denizli 2022

KAR'DA ÇAY KEYFİ YAPIYORLAR

Yoğun kar yağışına sahne olan Çameli’de esnaf, kardan ev yaparak içinde çayını yudumladı.

Çevreden topladıkları kar ile bir iş yerinin önünde "Eskimo evi" yaptılar.Yaptıkları kümbet biçimindeki kardan evin içine sandelye, tabure yerleştiren esnaf çay keyfi yaparak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çameli İlçesi Kınıkyeri Mahallesinde Hidayet Çiftçi ve Sülayman Çiftçi mahallede yoğun kar yağışı nedeniyle 2 kişinin rahat gireceği bir kar'dan açık çay ocağı yaptı.

3 metre uzunluğunda, 2 metre yüksekliğinde kardan tünel inşa eden Sülayman Çiftçi içerisine de sandelye ve tabure koyup çay ikramına başladı. Kar'dan çay ocağı Kınıkyeri Mahallesinde ilgi gördü.

Kar'dan çay ocağı içerisine 1 masa ve 2 sandelye koyan Çiftçi yaklaşık 4 saat boyunca depme kar ( sıkıstırılmış kar ) olarak yaptığı sığınak şeklindeki kar'da eserin yoğun ilgisi var. Çiftçi kahveye gelen arkadaşlar kahveye değil bahçemizdeki yapmış olduğumuz kar'dan eve yoğun ilgi var.İçerisi sıcak olduğu için soğuk hissedilmiyor hatta sıraya giren müşterilerimiz var. Kar eriyesiye kadar çay ve kahve servisimizi yapacağız. Kar yağarsa bundan 3-4  tane daha yapmayı düşünüyoruz. dedi

Açık havanın güzelliğinde yudumlanan çay ve kahveler eşliğinde yapılan sohbetlere de doyum olmuyor.İçinde oturuyoruz çay içiyoruz. Türkü söylüyoruz.Yağan karın keyfini çıkardıklarını belirterek, "Müşterilerimizle ile çay içiyorduk dedik Çameli'de yapılan kardan ev gibi birşey yapalım.Onun içinde oturalım diyerek karı fırsata çevirdiklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER