© Haber20Denizli 2022

Kara Fırtına lakaplı Güreşçi başarıya doymuyor

Er Meydanlarının “Kara Fırtına” lakaplı 12 yaşındaki güreşçi Yiğit Ali Özcan, bu sezon güreştiği bütün yarışmalarda derece aldı. Milli Güreşçi Rıza Kayaalp’i örnek aldığını söyleyen Yiğit Ali Özcan, bundan sonraki güreşlerde de derece almayı hedefliyor.

2010 yılı Çameli İlçesi, Kalınkoz doğumlu olan ve küçük yaşına rağmen babasının vesilesi ile 1 yıl önce güreş hayatına başlayan “Kara Fırtına “ lakaplı Yiğit Ali Özcan, yağlı güreş ve minder güreşi olmak üzere 33 müsabakadan 13 birincilik, 9 ikincilik ve 4 kez de üçüncülük kazandı. Kara Fırtına, 7 müsabakada dereceye giremedi.

Pamukkale İlçesi, Bağbaşı Mahallesi’nde ikamet eden Yiğit Ali Özcan, güreş hayatına Merkezefendi Belediyesi Güreş Takımı’nda devam ediyor. Bu yıl Antalya Elmalı İlçesi’nde 670’incisi düzenlene n Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’nde minikler 2 boyda 1’inciliği kazandı. 29. Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşleri’nde, 28 Ağustos 2022 Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Güreşleri’nde ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Çameli Minder Güreşleri’nde 52 kiloda 1’inci oldu.

YENİ BİR EFSANE Mİ DOĞUYOR?

Kara Fı rtına 12 yaşında, 1 yılı aşkındır yaptığı spor dalında aldığı bu başarılarla, Çamelili Kara Hasan lakaplı Milli Güreşçi Hasan Şahin, Beyağaç’tan Kırkpınar Altın Kemer Ebedi Sahibi Başpehlivan ve Devlet Sporcusu Hüseyin Çokal gibi Denizli’de doğan yeni bir efsanemi olacağı akıllara geliyor.

OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM

Er meydanında mücadele eden Yiğit Ali Özcan’ın Babası Yakup Özcan; “Oğlumla gurur duyuyorum. Merkezefendi Belediyesi Güreş Takımında sporunu yapıyor. Katıldığı her organizasyonda Çameli Kalınkoz ismini dile getiriyor. Oğlum 12 yaşında, bir yılda disiplinli ve azimli şekilde bu duruma geldi.

Okulunda ve derslerinde başarılı, onu yetiştiren Antrenör Hocamız Selçuk Sönmez’e teşekkür ediyorum” dedi.

“SEVEREK GÜREŞİYORUM”

Güreş hayatına Merkezefendi Belediyesi Güreş Takımında devam eden Yiğit Ali Özcan, Ata sporunu yapmaktan dolayı gururlu olduğunu söyledi. Özcan "Güreşi seviyorum, severek güreşiyorum. İleride önce Türkiye, sonra da Avrupa şampiyonu olmayı hedefliyorum. Selçuk Sönmez hocam ile başladığım güreş bana güven, sağlık ve düzenli bir yaşam kattı. Haftada 5 gün ve ortalama 3 ile 3,5 saat antrenman yapıyorum. Ağırlık, teknik ve güreş çalışmaları yapıyoruz. Antrenmanl arı tamamlayabilmem için protein ağırlıklı besleniyorum” dedi.

“YAŞITLARIM İLE GÜREŞMEK BENİ SOSYALLEŞTİRİYOR”

Güreşe babasının vesilesi ile başladığını ve sonradan kendisine güzel ve zevkli geldiği için bırakamadığını dile getiren Özcan “Yaşıtlarım ile güreşmek beni sosyalleştiriyor. Spor başlı başına sosyalleştiren bir aktivitedir. Hocam Selçuk Sönmez antrenmanlarda benim partnerim oluyor. Onunla çalışmak çok keyifli.

Kendime Rıza Kayaalp’i örnek alıyorum. İlk önce Türkiye şampiyonluğu sonrasında ise Avrupa, dünya ve olimpiyatları kazanmak istiyorum. Selçuk Sönmez hocamız bizim ile sürekli iç içe ve arkadaş gibi davranıyor. Onunla çok iyi antrenmanlar gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER