© Haber20Denizli 2022

KARTALGÖLÜ ULTRA MARATONU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Beyağaç Belediyesi ve Karia Derneği ortaklığıyla 24 Ağustos 2019 Cumartesi günü KARTALGÖLÜ ULTRA MARATONU düzenlendi.

Kartalgölü ultra Maratonu’na ülkemizin birçok yerinde sporcular katıldı. Sporcular ve hakem heyeti bir gün önceden Beyağaç’a geldiler. Gelen sporcuların bir kısmı Hanay Evler Otel’de konakladılar, bir kısmı da Topuklu Yaylası’nda kamp kurdular. 25-65 yaş arasındaki sporcular saat:08.00’de verilen start ile 18 kilometrelik 18K maratonuna ve 43 kilometrelik 43K maratonlarını koştular. Bu yarışmalar hem erkeklere hem de kadınlar kategorisinde gerçekleştirildi. Aynı kapsamda, saat:14.00’de 3 kilometrelik 3K halk koşusu da gerçekleştirildi.

Katılımcılar, ilk kez geldikleri Beyağaç ve çevresini çok beğendiklerini, çektikleri inanılmaz güzel fotoğrafları tüm yakınlarıyla paylaşacaklarını, en kısa sürede bu yemyeşil, sakin ve huzurlu Beyağaç’a tekrar gelmek istediklerini, gelirken yakınlarını da getireceklerini belirttiler.

Yarışmalar sonucunda Beyağaç Kaymakamı Muhammet Özyüksel, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay ve diğer davetlilerin katılımıyla kupa töreni düzenlenerek, yarışmacılardan dereceye girenlere kupaları takdim edildi.

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay yaptığı konuşmada, ‘’ Ülkemizin farklı illerinden hatta Samsun ve Kilis illerimizden yarışmalara katılımda bulunması bizi çok memnun etti. Ülkemizin birçok yeri Ağustos sıcaklarıyla kavrulurken Beyağaç’ımızın yaylalarında, dağlarında çok zor bir spor olan maraton koşularının yapılıyor olması bölgemizin hem spor hem turizm açısından önemini gösteriyor. Kartal Gölü Ultra Maratonu’nu gerçekleştirdik. Sporcularımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.’’ İfadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER