© Haber20Denizli 2022

"Kaybetmeden Değerini Bil Projesi"

KÜTAHYA (AA) - Kütahya’da, Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Kaybetmeden Değerini Bil Projesi" kapsamında söyleşi programı gerçekleştirildi.

Okul öğrencilerinden Havva Nur Özbay ve Zeynep Manisalıgil tarafından hazırlanan proje kapsamında düzenlenen söyleşiye, UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Sıtkı Olçar’ın kızı Kültür ve Turizm Bakanlığı çini sanatçılarından Nida Olçar konuşmacı olarak katıldı.

Babası Sıtkı Olçar’ın sanat yaşamından bilgiler aktaran Olçar, babasından devraldığı çiniciliği sürdürdüğünü söyledi.

Kütahya çiniciliğine katkı sağlamak adına çalışmalar yaparak babasının izinden gittiğini, ancak onu asla kopya etmeden eserler ürettiğini dile getiren Olçar, şöyle konuştu:

"Bayrağı zirvede tutmak ve daha da ileriye götürmek için çalışıyor, gayret gösteriyoruz. Zaman zaman babamın arkadaşları olan ustalardan dersler alarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Eski çini ustalarının atölyelerini ziyaret ediyorum. Onların çalışmalarını inceliyorum. Diğer atölyeler gibi çamurumu, malzememi dışarıdan almıyorum. Toprak boyalarla sırlar yapmaya çalışıyorum. Zaman zaman da yenilikler yapmak adına çalışmalarımız sürüyor. Sıtkı atölyesi olarak Amerika, Katar, İngiltere, Kapadokya, İstanbul, Afyon Eskişehir gibi 20 noktada şubemiz bulunmaktadır. 2018 yılının ilk aylarında Nevşehir’de yeni bir müze çalışmamız olacak. Kütahya’da Germiyan Sokağı'nda bir Sıtkı Usta Müzesi var. Mutlaka orayı görmenizi istiyorum."

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Olçar, konuşmasının ardından öğrencilerin çini sanatı ile ilgili merak ettikleri soruları yanıtladı.

Program sonunda Okul Müdürü Ahmet İren, katılımlarından dolayı Nida Olçar’a teşekkür belgesi ve plaket takdim etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER