© Haber20Denizli 2022

Kiraz Üreticilerine Elma Sirkesi Dağıtıldı

Çameli’de hasat yapılan ve yetiştirilen sert ve yumuşak çekirdekli tüm meyvelerde 'Drosophila suzukii' adlı kanadı noktalı sirke sineği zararlarına karşı çiftçiler uyarıldı.

Toplantıya Çameli Kaymakamı İsmail Alsancak, Çameli Belediye Başkan ve Başkan adayı Cengiz Arslan, Denizli İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim  ve  Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Yılmaz, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın, Çameli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Durmuş İvgin, Ziraat Odası Başkanı Duenuş İvgin, Sivil Toplum Kuruluşları, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde Bitki Sağlığı Hizmetlerinde görevli personeller tarafından Çameli Belediyesi Konferans Salonunda Çiftçilere ve Üreticilere noktalı sirke sineği (Drosophila suzukii) ve akdeniz meyve sineği ile ilgili hizmet içi eğitim verildi. Ürünlerde tespit edilen zararlının diğer meyve türlerine yayılımının önlenmesi ve üreticilere yapılacak eğitim ve yayım çalışmaları konusunda bilgi alışverişi yapılarak ilçede görülen Kanadı Noktalı Sirke Sineği ile ilgili önlemler sunum eşliğinde anlatıldı 

 Sirke Sineği Mücadelesine katılan çiftçilere ve katılımcılara sinevizyonda kültürel önlemlerde neler yapabileceklerine dair sunumu izleyerek soru cevap şeklinde bilgilendirme toplantısı devam etti.

Yetkililer; ''Toplantıda Sirke Sineğiyle Denizli ilçelerinde 2018 yılında nasıl mücadele edildiği ve önlemler alındığını tuzak asılan ilçelerden örneklemeler verilerek anlatıldı. Ülkemizde ve Denizli’de ekonomik olarak zarara neden olan sirke sineği (drosophila suzukii) ile doğal elma sirkesinden oluşan tuzaklarla mücadele edilmektedir.  Son üç yıldır çiftçilerimiz arasında sirke sineği diye tabir edilen bir zararlı ile mücadele ediyoruz.. Zaman zaman ürün kayıplarına ve ürünlerde kalite düşüklüğüne sebep olan bu zararlı ile mücadele kapsamında, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak 2019 yılında 25.6200 Lt  Çameli İlçesinde Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2620 Lt elma sirkesi dağıtımı yapıldı Başkan Arslan Dağıtılan Elma Sirkeleri için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ederiz.'' dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER