© Haber20Denizli 2022

‘Kırsal Alanda Kadına Yönelik Destekler ve Sosyal Güvenlik’

Pamukkale Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KASUAM) ile Güney Kaymakamlığı işbirliğive Güney Belediyesi’nin katkılarıyla Güney ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlenen panelde kadınlara kırsal alanda kadına yönelik destekler ve sosyal güvenlik anlatıldı.

Güney Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Kırsal Alanda Kadına Yönelik Destekler ve Sosyal Güvenlik” konulu panelin oturum başkanlığını PAÜ İktisadı ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi ve PAÜ KASUAMMüdürü Prof. Dr. Handan Kumaş yürüttü. Panelekonuk konuşmacı olarak Pamukkale Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, Denizli Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, KOSGEB Denizli İl Müdürü Aziz Acar, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Denizli İl Koordinatörü Murat Kar katıldı.

Kadınların, işgücü piyasası ile bağlantılarını güçlendirecek girişim destekleri ve sosyal güvenlik konusunda yaşadıkları sorunlara yönelik çözüm yöntemleri hakkında bilgilerin paylaşıldığı panel, PAÜ Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve oturum başkanı Prof.Dr. Handan Kumaş’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tarihsel gelişimini içeren açılış konuşması ile başladı.

Daha sonra konuşmacılardan Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Oğuz Karadeniz, tarım BAĞ-KUR’u ve isteğe bağlı sigortalılık koşulları ve ücretsiz aile işçisi olarak çalışanların sigortalılığa geçiş yöntemleri; Denizli Çalışma ve İŞKUR İl MüdürüFatih Işık,kırsal alanda mesleki eğitim programları ve mesleki eğitime katılanlara ve kadınlara yönelik teşvikler, girişimcilik kursları; KOSGEG Denizli İl MüdürüAziz Acar, girişimcilik, desteklerin hangi koşullarda verildiği ve yeni düzenlemelerle girişimcilik destek türleri ve hibeleri, Güney ilçesinde desteklenen kadın girişimciler; Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Denizli İl KoordinatörüMurat Kar ise Kurum tarafından sağlanan destek türleri, koşulları ve IPARD II destek çağrıları ve ilçede desteklenen projeler hakkında bilgi verdi.

Güney ilçesi kadınlarının köylerden gelerek yoğun ilgi gösterdiğive aktif biçimde gerçekleşen panelde katılımcılar konuşmacılara çok sayıda soru yönlendirdi. Panelde, kadınların özellikle ürünlerini pazarlama konusunda yaşadıkları sorunlara çözüm olarak, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığı ile pazarlama konusunda mesleki eğitim programları ve Halk Eğitim Merkezleri aracılığı ile girişimcilik kursları açılması konusunda görüş birliğine varıldı. Aynı zamanda Güney Kaymakamlığı ile Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi arasında özellikle pazarlama eğitimleri konusunda işbirliği geliştirilmesine yönelik görüşmelere başlanması isteği dile getirildi.

Panelin sonunda, etkinlikten ne anladığını “Ben bugün bir kadın olarak nasıl haklarımın olduğunu ve ne kadar değerli olduğumu anladım.” diyerek ifade eden kadın katılımcıya Prof. Dr. Handan Kumaş tarafından hediye verilmesinin ardından Güney Kaymakamı Fatih Özcan ve Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan tarafından panelistlere katkı ve katılımlarından dolayı çiçek takdim edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER