© Haber20Denizli 2022

Kuşadası'nda mavi bayrak töreni

AYDIN (AA) - Aydın'ın Kuşadası ilçesinde gerekli kriterleri yerine getiren 22 plaj ve 1 marina törenle mavi bayraklarını aldı.

Kuşadası Belediyesi ve Türkiye Çevre Vakfı organizasyonuyla 5 Haziran Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Güvercin Adası'nda tören düzenlendi.

Kaymakam Muammer Aksoy, Belediye Başkanı Özer Kayalı, Liman Başkanı Yaşar Karabacak ve TÜRÇEV Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş'ın katıldığı törende mavi bayrak teslimleri yapıldı.

Vakfın Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, mavi bayrağın bir ülkedeki turizmin kalitesini ve çevrenin korunmasıyla ilgili bütün değerleri gösterdiğini, Türkiye'nin bu alanda gurur duyacağı bir yılı kapattığını dile getirdi.

Türkiye'nin sahip olduğu 459 mavi bayraklı plaj ile dünyada İspanya ve Yunanistan’ın ardından üçüncü sırada yer aldığını dile getiren Karataş, "Dünyada üçüncü sırada yer almamız Türkiye’nin daha kaliteli ve nitelikli turizm anlayışını göstermektedir." dedi.

Mavi bayrak çalışmaları kapsamında Danimarka'dan gizli bir ekibin ilçede çalışma yürüttüğünü, uluslararası bir denetime tabi tutulduklarını aktaran Karataş, "Bu sınavdan alnımızın akıyla çıktık. Kuşadası’nda 20 ayrı noktada 22 plajımız ve 1 marinamızda mavi bayrağımız dalgalanacak." dedi.

Kaymakam Aksoy ve Belediye Başkanı Kayalı'nın Çevre Günü ile ilgili konuşmalarının ardından bitkisel atık yağ, atık pil ve ambalaj atıkları toplama yarışmalarında dereceye giren okullara ödül ve hediyeleri taktim edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER