© Haber20Denizli 2022

Kütahya caddeleri ıhlamur kokacak

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da Orman Bölge Müdürlüğü ile Kütahya Belediyesinin ortaklaşa hazırladığı projeyle, kent merkezindeki caddelere 3 bin ıhlamur ve çınar fidanı dikileceği bildirildi.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, proje kapsamında ilk ıhlamur fidanlarının dikildiği AK Kent Mahallesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, dikilecek fidanlarla kent merkezini ıhlamur kokusu saracağını bunun da büyük bir farkındalık oluşturacağını söyledi.

Projenin hayata geçirilmesinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun büyük katkısı olduğunu belirten Saraçoğlu, şöyle konuştu:

"Sayın Bakanımız hiçbir isteğimizi geri çevirmedi ve her zaman yanımızda olmaya gayret gösterdi. Şehrimizde ağaçlandırma istediğimizde Kütahya için farklı bir çalışma önerdi. Her bir cadde için farklı ağaçlandırma çalışmaları yapmamızı söyledi. Biz de bunun ilk etabını gerçekleştiriyoruz.

Ihlamur ağacını hep birlikte toprakla buluşturuyoruz. Dikimine başlanacak olan fidanlar 7 yaşında. Tüp fidanlardan ziyade boylu fidanları toprakla buluşturuyoruz ve bu da şehre ayrı bir güzellik veriyor. Kütahya'mızın caddelerini bundan sonra ıhlamur kokusu saracak. Dedelerimizin bize dev çınar ağaçlarını miras bıraktıysa, bizde dikeceğimiz bu çınar ağaçlarını gelecek nesillere miras olarak bırakacağız."

Vali Ahmet Hamdi Nayir de dikilecek fidanların kente ayrı bir zenginlik katacağını dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından ıhlamur ve çınar fidanları toprakla buluştu.


İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER