© Haber20Denizli 2022

Kütahya'da karla mücadele hazırlıkları

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da, Karla Mücadele ve Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, başkanlığında valilikte yapılan toplantıda, kış döneminde il genelinde karla mücadele kapsamında yapılacak çalışmalar ve alınacak tedbirler görüşüldü.

Nayir, toplantıda yaptığı konuşmada, vatandaşların kış mevsimini en hafif etkiyle atlatması için tüm kamu kurum ve kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü ve gerekli tedbirlerin mutlaka alınması için çalışma yaptıklarını söyledi.

Bu toplantıda da kurumlara düşen görevleri belirleyerek, kışın olumsuz şartlarıyla ilgili mücadelede kurumlar arası koordinasyonun sağlanmasını amaçladıklarını belirten Nayir, şunları kaydetti:

"Karla mücadelenin başarılı olması için emniyet ve jandarma birimlerimiz başta olmak üzere trafiğin seyri seferini düzenleyen birimlerimizin çalışmasına ihtiyaç var. Kar lastiği uygulaması 1 Aralık’ta başlıyor. Valilikler ihtiyaç duyarsa bunu bir ay öne çekme ya da bir ay sonrasına alma imkanına sahipler. Karla mücadelenin yapılabileceği durumlarla ilgili olarak trafiği zamanında kesebilmek, yolda birikmeleri önleyebilmek, yoldaki mola yerlerini hazır tutmak önemli. Yol güzergahında bulunan illerin de toplu mücadele etmesi gerekiyor. Buradaki bir sıkıntıyı buradan önce diğer iller fark ettiğinde trafiği kesebiliyorsa bizden sonraki sıkıntıyı biz fark ettiğimizde biz trafiğimizi kesip, onların mücadelesine imkan sağlayacak şekilde yolu boş tutabiliyorsak bunların önemli bir katkısı oluyor."

Toplantıya, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER