© Haber20Denizli 2022

Kütahya Valiliğinde "Açık Kapı" bürosu oluşturuldu

KÜTAHYA (AA) - Kütahya Valiliği, İçişleri Bakanlığınca başlatılan Açık Kapı Milletin Kapısı Projesi kapsamında vatandaşın talep, öneri ve sorunlarını doğrudan iletebilmesi için "Açık Kapı" bürosu oluşturdu.

Kütahya Valiliğinde oluşturulan "Açık Kapı" bürosunu ziyaret eden Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, burada yaptığı açıklamada, Açık Kapı Milletin Kapısı Projesi'nin ilk olarak aralarında Kütahya'nın da yer aldığı 15 pilot ilde uygulandığını belirtti.

Uygulamanın kısa süre içerisinde 81 ilde faaliyete geçirilmesinin öngörüldüğünü dile getiren Nayir, şöyle konuştu:

"Buradaki gayemiz, valiliklerimize müracaata gelen kişilerimiz, bizim arkadaşlarımız tarafından burada kabul edilmesi, müracaatların buradan alınarak bunun takibinin yapılması. Vatandaşımızın müracaatları yalnızca buraya gelmekle değil, aynı zamanda sistem üzerinden de alınabilecek. Paylaşımlarla da müracaatlar alınabilecek. Bu müracaatları illerin valileri, ilgili vali yardımcıları da takip edebiliyor. Yapılan müracaatı sistem üzerinden ekrandan takip edilebiliyor. Aynı zamanda bakanlık da takip edebilecek. Dolayısıyla yapılan müracaatın sonuçlanıp sonuçlanmadığı, müracaata ilişkin yeterli cevap verilip verilmediği, müracaatın yeterince değerlendirilip değerlendirilmediği de kontrol altında tutulmuş olacak."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER