© Haber20Denizli 2022

''LEADER tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Teknik Destek Projesi'' İlk Toplantısı Gerçekleştirildi

AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen IPARD programı kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ''LEADER tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi'' yürütülmektedir.

Proje Denizli'nin de dahil olduğu 10 IPARD ilinde uygulanacaktır.Proje ile LEADER yaklaşımına yönelik bilgilendirme, farkındalık yaratma ve yerel halkı harekete geçirme faaliyetleri yürütülecek, her ilde Yerel Eylem Grubu oluşumu desteklenecektir. Bu proje Denizli İlçeleri arasından objektif kriterlere göre uygunluğu olan Kale ve Beyağaç ilçelerinde de ortak bir çalışma ile başlanmıştır.

Bakanlık tarafından projede görev alan AB Yerel Kalkınma Rehberi Koray Kaya, Kale ve Beyağaç ilçelerinde de bulunan kamu kurumlarına, meslek kuruluşlarına, özel işletmelere, Sivil Toplum Kuruluşlarına/stk), çiftçilere, muhtarlara bu projeyle ilgili olarak ilk toplantı Kale Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç ve Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay katıldı.

Toplantıya katılan Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, ‘’ LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi kapsamında ilk toplantımızı gerçekleştirdik.Kale ve Beyağaç ilçelerimizdeki çiftçimize ve üreticimize, kurulacak olan KALEBEY yerel eylem grubu derneği'de inşallah hayırlı olacaktır..’’ dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER