© Haber20Denizli 2022

LÖSEV'den Afyonkarahisar'da 30 aileye yardım

AFYONKARAHİSAR (AA) - Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), Afyonkarahisar'da önceden belirlenmiş 30 aileye yiyecek, temizlik ve giyim eşyası yardımında bulundu.

LÖSEV tarafından 2012 yılında başlatılan "LÖSEV İyilik Tırı" projesi kapsamında kanser ve lösemi tanısı konulan çocuk, yetişkin ihtiyaçlı hastalara yardım dağıtılmaya başlandı. Proje kapsamında Afyonkarahisar'da 30 ihtiyaç sahibi aileye yardım kolisi dağıtıldı.

Fuar alanında gerçekleştirilen dağıtım ile ilgili bilgi veren LÖSEV Halkala İlişkiler Sorumlusu Sinan Aras, "İyilik Tırı" projesi kapsamında Türkiye'nin 81 ilinde yardım dağıttıklarını söyledi.

Afyonkarahisar'da LÖSEV'e kayıtlı 120 aile olduğunu belirten Aras, şunları kaydetti:

"Bu ailelerin arasında öncelikli ihtiyacı olan 30 aileyi belirledik. Bu ailelere içinde bir annenin bir aylık gıda ihtiyacını karşılayacak malzemeler var. Bunun yanında temizlik malzemeleri ile giyim eşyaları da bulunuyor. Afyonkarahisar'da bizim ulaşamadığımız kanser ve lösemi tanısı konulmuş aileler varsa bize bildirilmesi konusunda Afyonkarahisarlı vatandaşlara da çağrıda bulunmak istiyorum. Raporlarını bizlere gönderebilirler. Biz ailelerimize maddi ve manevi her türlü desteği vermeye hazırız."

İyilik Tırı'nın ramazan ayı öncesi yardım kolilerini dağıtmaya devam edeceğini ifade eden Aras, "Bugün Afyonkarahisar'dayız. Buradan sonra Uşak, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla ve Denizli'de yardım dağıtacak. Sonra Ankara'ya dönerek doğu illerine yardım ulaştırmak için yola çıkacağız. 2012 yılında başladığımız İyilik Tırı yolculuğunda binlerce aileye yardımlar ulaştırdık. Buna da devam edeceğiz." diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER