© Haber20Denizli 2022

MAKSİAD'DAN DEĞİŞEN DÖVİZ KURLARINA TEPKİ

Son zamanlarda yaşanan ekonomik dalgalanmalar nedeniyle Denizli Makina Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı önemli açıklamalarda bulundu.

İş İnsanları Derneği MAKSİAD’ olarak Mesleki eğitim, geri kalmış sanayi, üniversite sahalarında ki imkânsızlıklar ve ülke ekonomisine fayda sağlayacak faaliyetlerde kendi ihtisas alanımızda gerekli tüm sorumluluğu almış ve bu yolda sancak elimizde, liderlik etme mücadelemizi devam ettiriyoruz. Bugün MAKSİAD, 150 den fazla İş adamı ve güçlü ihracat kollarının bir araya gelerek oluşturduğu bir yapıdır. Bizler kendi kazanç sistemimizin dışında, milli bilinç gayesi ile ülkemiz adına fayda sağlayacak her türlü sorumluluğu alıyoruz. Yeri geldiğinde kar oranımızı düşürse bile, ihracat protokollerimizi ülkemizin ve döviz piyasasının faydasına olacak şekilde düzenliyoruz. Bizler bu yolda canla başla mücadele edip MAKSİAD olarak bizden sonraki gelecek olan nesillerin yerli üretim ve milli bilinç olgusunu kaybetmemesi adına çalışmalar yapmaya devam etmekte ve her zaman Devletimizin arkasında durmayı vazife edinmiş bir kuruluş olmaktan yanayız.

Siyasi bir yanımız olmamakla birlikte her zaman devletçi ve milli bilinci yüksek bir yapı olmak tek gayemiz. Bizler, tüm bunları yaparken bu yolda ki motivasyonumuzu, hızlı değişkenlik gösteren döviz kurlarının etkisi ile kaybetmek istemeyiz. Gerekli makamlardan en büyük beklentimiz, toplumun içinde yüksek ihracat oranları ile iş yapan ve bu ülkenin ekonomisine yön vermeye çalışan yerli ve milli imalat-ihracat safında rol oynayan kuruluşların dengesini bozacak finansal eylemlerde bulunulmamasıdır.

Bir yönetim kurulu toplantısı süresinde, ciddi değişkenlik gösteren döviz kurları bizleri sadece 4 saat içerisinde ortalama 35 e yakın zararlara uğrattı. Bu düzen bu şekilde işlememeli, ekonomimizin ve ülkemizin bekası adına birlik olmalı ve hep birlikte ilerlemeliyiz. Biz MAKSİAD olarak duruşumuzu, Devletçilik ve Milli Bilinç düzeyinde apolitik bir şekilde tutmaya devam edeceğiz.  Siyasilerden ve bürokrasiden tek isteğimiz iç ve dış politikalarda yapmış oldukları şahsi ve siyasi münakaşalarda ülke ekonomisinin iç dinamiklerini unutmamalarıdır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER