© Haber20Denizli 2022

Manisa'da nakliyat dolandırıcılığı

- Romanya'daki bir müşteri için Manisa'daki fabrikadan yüklenen kombileri iç piyasada satmaya çalışan 3 kişi yakalandı

MANİSA (AA) - Manisa'daki bir fabrikadan Romanya'ya götürülmek üzere tıra yüklenen kombileri teslim etmeyerek iç piyasada satmaya çalışan 3 kişi gözaltına alındı, biri tutuklandı.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir kombi fabrikasında, Romanya'daki alıcıya teslim edilmek üzere V.O'nun kullandığı yabancı plakalı tıra 765 bin lira değerindeki 396 adet kombi yüklendi.

Tırın gümrüğe zamanında gitmemesi ve sürücüyle irtibat kurulamaması üzerine fabrika yetkilileri, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi oldu.

Kocaeli'de gözaltına alınan V.O, Manisa'da "dolandırıcılık" suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

V.O'nun ifadesi doğrultusunda kombilerin, U.K, A.K. ve M.Ş.A. isimli şahıslar tarafından İstanbul'da satılmaya çalışıldığını öğrenen ekipler, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ile ortak operasyon düzenledi.

Zanlıların ev ve işyerinde yapılan aramalarda satılmaya çalışılan 396 kombi ele geçirildi, U.K. ve M.Ş.A. gözaltına alındı.

A.K'nin yakalanması için çalışmaların devam ettiği, iki zanlının ise mahkemeye sevk edilmek üzere Manisa'ya getirildiği ifade edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER