© Haber20Denizli 2022

Manisa'da Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri

MANİSA (AA) - Manisa’da Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

SGK İl Müdürü Yavuz Kurt, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan milli istihdam seferberliği kapsamında Manisa’nın 9. olduğunu kaydetti.

Kurt, şöyle konuştu:

"2017 yılında 1.5 milyon ilave istihdam gerçekleşti. Türkiye ekonomisi de aynı dönemde 7.4 büyüme kaydetti. Yakalanan bu başarı, işverenlerimizin ve vatandaşlarımızın Türk ekonomisine olan güveni ve yatırım kararlılığının bir eseridir. Bu başarının 2018’de de tekrarlanmasını can-ı gönülden diliyorum. İşsizlerimizin iş sahibi olmaları ve sigorta girişlerinin yapılması kurumumuzun prim gelirlerini de arttırıcı bir etki yapıyor. Böylece, iş imkanı bulan vatandaşlarımız geçimlerini temin ederken, SGK’nın hizmet kalitesini arttırabilmek ve finansal dengelerini sürdürülebilir kılmak mümkün oluyor. İl Müdürlüğü olarak Manisa'mızda yatırım yapan, istihdam kapısı olan ve primlerini düzenli ödeyen tüm işverenlerimize, esnafımıza teşekkürü bir borç biliyoruz."

Ülkede aktif sigortalı sayısının işçi, esnaf ve memurlarla 22 milyonun üzerinde olduğunu vurgulayan Kurt, "Kurumumuzdan aylık ve gelir alanların sayısı ise 12 milyonu aşmış durumda. İlimizde de aktif çalışan sayımız 405 binin üzerine çıktı. Bu il nüfusunun yüzde 28’i demek. 242 binin üzerinde de emeklimiz mevcut. Yani il nüfusumuzun yüzde 17’si de emekli konumunda. Yapılmakta olan yeni yatırımlar, kapasite kullanım oranlarında yaşanan artışlar ve kayıtlı istihdamda her geçen gün elde edilen olumlu gelişmelerle aktif sigortalılarımızın sayısı giderek yükseliyor. Böylelikle, çalışanların emekli vatandaşlarımıza yapılan ödemeleri finanse etme oranı da pozitif bir seyir izliyor." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER