© Haber20Denizli 2022

Manisa'da "yılın hekimi" seçilen doktorun vefat etmesi

- Yılın hekimi seçildikten sonra yaşamını yitiren Dr. Bedri Bilge'nin ödülünü eşi aldı

MANİSA (AA) - Sağlık Bakanlığı tarafından 14 Mart Tıp Bayramı'nda Manisa'da "yılın hekimi" seçilen ancak nisan ayında vefat eden Dr. Bedri Bilge'nin ödülünü, düzenlenen törenle eşi Dilek Bilge aldı.

İl Sağlık Müdürlüğü 112 Komuta Kontrol Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Dr. Bedri'yi yakından tanıdığını, onun mesleğine olan tutkusuna yakından şahit olduğunu belirtti.

Yemenici, "Kendisi hem UMKE'ye hem 112’ye gönül vermiş bir arkadaşımızdı. Geçen sene rahmetli olduğunda ben Afyonkarahisar’da görevliydim. Duyduğumda çok üzülmüştüm. Bu sene kendisiyle tanışmak ve bu ödülü bizzat vermek isterdim. Hayatın cilvesi işte. Bazen insanlar öldükten sonra da hizmetleriyle anılıyorlar. Manisa'da 112 ve UMKE denilince Bedri Bey akla geliyor. Onu Manisa ve bizler unutmayacağız." dedi.

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İğrat ise Dr. Bilge'nin örnek bir şahsiyet olduğunu, Manisa'da 112'nin ve UMKE'nin kuruluşunda büyük emeğinin bulunduğunu ifade etti.

Törende konuşmak istemediğini belirten ve gözyaşlarını tutamayan Dilek Bilge de eşi adına ödülü aldı.


İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER