© Haber20Denizli 2022

MCBÜ'de değerlendirme toplantısı

MANİSA (AA) - Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde (MCBÜ) 3 yıllık değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Rektörlük Dumanlıdağ Restoranda düzenlenen toplantıda konuşan MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, üniversitenin bilimsel metotları benimsemiş, ülkesini ve milletini seven, kutsalları olan, insanlığa katkı sunan, hayata değer katan, özgüven sahibi, Anadolu'ya Anadolu'dan bakan, insanı, akıl, kalp ve ruh bütünlüğü ile kavrayıp geleceği inşa edecek nesiller yetiştirme gayretinde olduğunu belirtti.

Üniversitede 14 fakülte, 3 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 25 araştırma ve uygulama merkezi, Teknokent ve 600 yataklı Hafsa Sultan Hastanesi ile eğitim, öğretim, araştırma ve sağlık hizmetlerini sürdürdüğünü ifade eden Prof. Çelebi, şöyle konuştu:

"2017-2018 eğitim-öğretim yılında öğrenci mevcudumuz 55 bin 473'a ulaştı. Öğrencilerimizin 5 bin 360'u lisansüstü, 29 bin 566'u lisans ve 20 bin 547'i ön lisans düzeyinde eğitim görüyor. 699'si öğretim üyesi olmak üzere, bin 597 öğretim elemanımız ve bin 296 idari personelimiz görev yapıyor. 670 yabancı uyruklu öğrencimiz bulunuyor. 20 ülkede 76 üniversite ile 180 Erasmus anlaşması, 18 ülkede 31 üniversite ile Mevlana anlaşması, 17 ülkede 26 üniversite ile ikili işbirliği anlaşması yaparak, anlaşma yaptığımız üniversite sayısını 133'e çıkardık. Öğrenim ve staj hareketliliği kapsamında bu yıl yurt dışına 123 öğrencimizi gönderdik. Teknokentimiz 6 ay gibi kısa bir sürede yüzde 90 doluluk oranına ulaştı. Buradaki firmaların yüzde 80'i reel sektör firmaları olup şu anki proje bütçelerinin büyüklüğü 54 milyon lirayı aşmıştır."

Mars Dyntech Firması tarafından Manisa Teknokent bünyesinde dünyada ilk kez, traktörlerin ve ağır iş makinelerinin mevcut akülerini kullanarak çalışabilen ve harici jeneratör gibi bir enerji kaynağı da gerektirmeyen, yüksek teknolojili akülü inverter kaynak makinesi modelleri geliştirildiğini belirten Çelebi, Teknokent'in bunun gibi pek çok çalışma ve proje ile üniversiteye artı değer katacağını kaydetti.

Çelebi, üniversitenin yeterli düzeyde tanıtılması için basının da desteğine ihtiyaç olduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER