© Haber20Denizli 2022

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİNDE GÖZLER O KARARA ÇEVRİLDİ

Merkezefendi Belediye Meclisi’nin 2020 yılı Şubat ayı Meclis Gündemi yayınlandı. Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın imzasını taşıyan ve mecliste görüşülecek olan maddeler listesinde bir madde var ki, gündeme bomba gibi düştü.

Adalet Mahallesi’nde 5 kat ruhsatlı konutların olduğu bölgedeki bir parselin, talep üzerine Şeniz Doğan’ın meclis gündemine almasıyla, imar planında turizm alanına çevrilmesi ve 10 kata çıkarılması görüşülecek. Eğer imar planı değişikliği meclisten geçerse, şuanda yaklaşık değeri 15 Milyon TL olan arsanın değeri, bir anda 30 Milyon TL’ye çıkacak.

2 yıl önce 15 Milyon TL’ye satılan arsanın değerinin sadece bir oylama ile 30 Milyon TL’ye çıkarılması yönünde Merkezefendi Belediye Meclis Üyeleri’nin nasıl bir karar vereceği merak ediliyor. Merkezefendi Belediye Meclisi’nde CHP’nin 13, İyi Parti’nin 9, Ak Parti’nin 11 ve MHP’nin de 4 Meclis üyesi bulunuyor. Merkezefendi Belediye Meclis üyelerinin kabul oyu vermesi durumunda, geçen yıl seçilen CHP’ li Belediye döneminde yapılan parsel bazındaki en önemli imar değişikliği gerçekleşmiş olacak.

Son dönemde çokça tartışılan imar rantları ile ilgili olarak 3 Ocak 2020 tarihli Sözcü Gazetesi’nin haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir araya geldiği gazetecilere ‘RANTI KİME VERECEKSİNİZ? Şunu kabul etmemiz lazım. Bir yerde bir plan yapılıyorsa doğal olarak rant çıkıyor ortaya. Sorun rantı kim alacak? Rantı örneğin İstanbul halkına Ankara halkına mı vereceksiniz yoksa rantı yandaşa mı vereceksiniz? Sorun burada. İzlenen politika rantın belli kişilere verilmesi, belli kişilere büyük rantın sağlanması. Bunun önüne geçeceğiz. Kent kültürü açısından da etik değerler açısından da bu zorunlu” demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun rant konusundaki söylemlerinin, CHP’li Merkezefendi Belediyesi tarafından ne kadar dikkate alınacağı; parsel bazında yapılan imar değişikliği talebi konusunda Belediye Meclisinin önümüzdeki günlerde alacağı kararla ortaya çıkacak.

2019 yılının Mart ayında yapılan yerel seçimlerde Türkiye’de en çok konuşulan konular arasında imar değişiklikleri kendisine birinci sırada yer bulmuştu. Seçim döneminde Merkezefendi ilçesinde yer alan Sevindik, Gültepe ve benzeri mahallelerde yaşayan vatandaşlar 2 kat olan imar hakkının artırılmasını yoğun şekilde talep etmişlerdi. CHP’nin belediye başkan adayı olan ve 31 Mart’ta seçimi kazanan Şeniz Doğan’ın, o süreçte vatandaşlara gerekenin yapılacağına yönelik söylemlerde bulunduğuna yönelik bilgiler öne sürülmüştü. Vatandaşların bu konudaki talepleri hiç gündeme gelmezken, Adalet Mahallesinde bulunan arsanın jet hızıyla gündeme alınması dikkat çekiyor.

 

Kaynak:https://www.egevakti.com/ 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER