© Haber20Denizli 2022

Muğlalı ihracatçılara Ekonomi Bakanlığı destekleri anlatıldı

MUĞLA (AA) - Muğla'da faaliyet gösteren ihracatçı firma temsilcilerine, dış ticarette devlet teşvikleri hakkında bilgi verildi.

Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Ege İhracatçı Birlikleri işbirliğinde Demircioğlu Park Otel Konferans Salonunda düzenlenen Ekonomi Bakanlığı Destekleri Bilgilendirme Toplantısında yaptığı konuşmada, nisan ayından itibaren yeni bir uygulamaya başladıklarını anımsattı.

Yatırımcıların sorunlarını yerinde tespit etmek için sorunları sahada dinleyip, çözümler üretmeye başladıklarını anlatan Öztürk, "Bugüne kadar 31 şehir ziyareti tamamladık. Bu şehirlerde yaklaşık bin 215 firmayı ziyaret ettik. 2 gündür de Muğla'da firmalarımızı ziyaret ediyoruz." diye konuştu.

Ziyaretlerin müsteşar yardımcıları başkanlığında, genel müdür ve bakanlık uzmanlarından oluştuğunu anlatan Öztürk, bu kapsamda yıl sonuna kadar ziyaret edilen il sayısının 40, firma sayısının ise bin 500'e çıkarılmasının planlandığını kaydetti.

Öztürk, ilk defa 8-9 Aralık'ta Müsteşar Yardımcısı Kadir Bal başkanlığında 5 genel müdür ve 64 kişiden oluşan 10 grupla Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta'da yerleşik 105 firmanın ziyaret edileceğini dile getirdi.

Ziyarette firmalara bilgilendirmelerde bulunduklarını anlatan Öztürk, "Bu kapsamda firmalara ihracatta devlet destekleri, ithalatta uygulanan ticaret politikası savunma araçları, ilave gümrük vergileri, yatırım teşvikleri, serbest bölgeler, yurtdışı müteahhitlik ve müşavirlik faaliyetleri, Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülen ürün güvenliği uygulamaları, ürün belgelendirme, teknik engeller ve tarım ürünleri ihracatında ticari kalite denetimleri başta olmak üzere Ekonomi Bakanlığının sunduğu hizmetler hakkında bilgilendirme yaptık, ihracatçıların sorunlarını dinledik." diye konuştu.

MUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Salih Atayolu ise ihracatçılara ve ihracat potansiyeli yüksek olan, üretim yapan üyelere yönelik düzenlenen program için Ekonomi Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti.

Programa, Ekonomi Bakanlığı bürokratlarını ile Muğla'daki ihracatçı firmaların temsilcileri katıldı.


İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER