© Haber20Denizli 2022

Narkotik Eğitim Tırı Afyonkarahisar'da

AFYONKARAHİSAR (AA) - İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen "Hedef Olma Hedefsiz Kalma" Projesi kapsamında Narkotik Eğitim Tırı Afyonkarahisar’a geldi.

Tırın içinde özel olarak oluşturulan 40 metrekarelik modern eğitim salonuna konulan 12 dokunmatik ekranda, uyuşturucu maddenin insan vücudundaki etkileri anlatılıyor.

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ve beraberindeki protokol üyeleri tırda incelemelerde bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memuru Yücel Salatan ve Mehmet Özgür Zobar, protokol üyelerine bilgi verdi.

Vali Tutulmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, narkotik tırın içinde uyuşturucunun başlangıcından sonuna kadar geçirilen evrelerin bir simülasyonunu gördüklerini söyledi.

"Geldiğimiz dönemde artık uyuşturucu terörden daha öte bir duruma geldi" diyen Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Şu anda kayıtlarımızda uyuşturucudan ölen sayısı yılda terörden ölen kişiden daha fazla. Bu hem toplumu hem aileleri ve hem de gençliği harap ediyor. Bu hususta toplumumuzun duyarlı olması lazım. Bu projede bu farkındalığı yaratmaya yönelik. Bütün gençlerimizin ve ailelerini bu tıra ziyarete bekliyoruz ki gelsinler hangi pozisyonda olduklarını buradan yakinen görme fırsatı yakalamış olsunlar. Gençlerimizi de sizlerin vasıtası ile uyarıyoruz. Sakın uyuşturucunun geçici mutluluğuna kapılmasınlar. Bu geçici bir mutluluktur. Buraya gelerek gelişimi ve hangi aşamalardan geçildiğini ve sonucun ne olduğunu çok yakından görsünler. Aileler uyarıyoruz, yavrularına ve evlatlarına yakın olsunlar. Onları yakından takip etsinler ki bu tür sıkıntılarla baş başa kalmasınlar."

Narkotik tırının 4 gün boyunca Afyonkarahisar’da çeşitli yerlerde etkinlikler yapacağını ve bilgilendirmede bulunacağını aktaran polis memuru Salatan, "Tırımız 2015 yılından beri yollarda. Madde kullanımının zararlarını her boyutu ile anlatmak amacıyla tasarlandı. Özellikle gençlere ve ailelere bu yola hiç girmemeleri adına yapılmış bir proje. Tırın içerisinde 12 dokunmatik ekran var. Her birinde farklı olmak üzere 30 uygulamamız var. Bu uygulamalarla madde kullanımının biyolojik fizyolojik ve sosyal boyutlarını zararlarını göstermeye çalışıyoruz." diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER