© Haber20Denizli 2022

ÖĞ-DER’DE BU HAFTA KUR’AN DA VE SÜNNETTE SALİH AMEL KAVRAMI VE TOPLUMSAL HAYATA ETKİLERİ KONUŞULDU

Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şubesi tarafından organize edilen Salı Sohbetlerinde bu hafta Kur’an da ve sünnette Salih Amel Kavramı ve Toplumsal Hayata Etkileri konuşuldu.

Denizli AGD’nin Toplantı Salonunda Maske ve Sosyal Mesafeye dikkat edilerek gerçekleştirilen Salı Sohbetlerinde bu haftanın konuğu İlahiyatçı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İbrahim Faruk Aydemir oldu. Aydemir, bu haftanın konusu olan Kur’an da ve sünnette salih amel kavramı ve toplumsal hayata etkileri konusunu katılımcılara anlattı. 

Aydemir, konuşmasında şunları aktardı;  İyiliğe Cenab-I Allah 10 sevap yazıyorsa ıslah edici olmaya sonsuz mükafat olan cenneti veriyor. Kişinin sadece iyi olması yetmez bir de ıslah edici olması gerekir. Bildiğimiz manadaki ibadetler kişinin ıslahına yol açmıyorsa bu sadece kendisiyle sınırlı bir iyiliktir ancak bu ibadetler kişinin ve çevrenin düzelmesine sonuç veriyorsa bu ibadetler de salihata dönüşmüş oluyor. Salih amel kur’an da iman ile birlikte çok kere yer alıyor. ıslah edici düzeltici manasına geliyor bir çok ayette iman ile birlikte tek başına geçtiği ve bildiğimiz manada ki ibadetleri de kapsamakla birlikte bu ibadetler toplumsal bir faydaya dönüşmediği takdirde salihat kapsamından çıkıp sevabının ve ödülünün de azaldığını ve belki de makbul ibadet olmaktan çıktığını görüyoruz. Maun suresinde vay o namaz kılanlara diye ifade edilen ayette bildirildiği gibi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER