© Haber20Denizli 2022

ÖĞRENCİLER SANDIK BAŞINA GİTTİ

Çameli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Demokrasi Kültürü temel alınarak gerçekleştirilen ‘Başkanlık Seçimi ‘ heyecanı yaşandı.

Başkanlık adayları 9/A sınıfından Sametcan APÇİN seçildi. 9/A sınıfından Seyhan ÖĞÜT 11/A sınıfından Arife BAKIRTAŞ’tı. Kapalı oyla yapılan seçim sonucunda Seyhan ÖĞÜT okul başkanı seçildi..

Okul Seçim Kurulu ve Sandık Kurulu tarafından 26 Ekim Cuma Günü günü gizli oy, açık tasnif yöntemiyle gerçekleşen oylama sonucunda 43 geçerli oyun 18’ ini alan Seyhan ÖĞÜT okul başkanlığına seçilmiştir.

Okul Seçim Kurulu ve Sandık Kurulu Tarih Öğretmeni Yalcın İnci Başkanlığında Ramazan Uğuz ,Sümeyra Öztürk tarafından gerçekleştirilen Okul Başkanlığı Seçiminde Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması kapsamında okulumuzda 2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılı Öğrenci Meclis Başkanı ve üyeleri seçimi gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Oben Seçgin; Demokrasinin okulumuzda birebir örneğini yaşayan, oy veren, sandık kurullarında ve oy sayımında görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyor, başkanlık seçim çalışmalarını ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi ve divan üyelerini kutluyor, verimli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.

Öğrencilerin beklentilerini karşılamak için çalışmalarını arttırdıkları anlatan Okul Meclisi Başkanı Seyhan Öğüt , şöyle konuştu: “Her öğrencinin demokrasi kavramını iyi özümsemesi için çalışmalar yapılacak. Yaşanılan her olayın çıkarımları ortaya konularak gençlik için kazanımlar belirlenecek. Öğrencide oluşan ben anlayışını yerini biz anlayışına bırakacak. Oluşturmaya çalışacağımız biz bilinci ile ortak payda da buluşmalar yakalayacağız.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER