© Haber20Denizli 2022

ÖĞRENCİLERE ÇEVRE BİLİNCİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi, gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakabilmek için sürdürülen çalışmalar kapsamında, Çameli'deki Şehit Er Basri Arslan Anaokulu'nda çevre eğitimleri başlattı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan adına Semra Barkan, Mestan Hayran,
Fatmagül Ülker tarafından yaşanılabilir Denizli için çevre eğitimi kapsamındaki seminerde, temiz çevre yaratmada ve sürekliliğinin sağlanmasında koyabilecekleri katkı ve çalışmalar konusunda bilgilendirme yapıldı.

Dünyadaki doğal kaynakların bilinçsizce tüketilip, hava, su ve toprağın duyarsızca kirletilmesi sonucunda yaşanan çevre sorunlarının bilinçli nesillerle durdurulabileceği inancıyla hareket eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, ildeki okullarda çevre bilinci eğitimlerine başladı. İnsan varlığını tehdit eden çevre sorunlarına dur demenin alışılagelmiş düşünce ve davranışlardan vazgeçilmesinin yanında, gelecek nesillere temelden bilinçli eğitim verilmesiyle mümkün olacağı vurgulandı.

2018 - 2019 eğitim ve öğretim yılı boyunca sürecek seminerlerin ilki Çameli Şehit Er Basri Arslan Anaokulu öğrencilerine verildi. Seminerde çocuklara, bitkisel atık yağlar, ambalaj atıkları, katı ve sıvı atıkların doğaya verdiği zararlar animasyonlar ile süslenen slayt sunum ile anlatıldı. Çocuklara 'Daha temiz yarınlar için bugün hep birlikte çevremize sahip çıkalım' mesajı verildi, ardından öğrencilere hediye dağıtıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER