© Haber20Denizli 2022

OLİMPİYAT ŞAMPİYONU HAYATINI KAYBETTİ

89 yaşındaki Acıpayam’ın Akşar Mahallesi’nde dünyaya gelen Olimpiyat Şampiyonu Bayram Şit, bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Gamze Bababalım’ın “Bir aydır Ankara’da tedavi gören dedemiz Bayram Şit hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cennet mekanın olsun dedem” paylaşımıyla 89 yaşındaki Olimpiyat Şampiyonu Bayram Şit'in hayatını kaybettiğ belirtildi.

Bababalım, şampiyon güreşçi Bayram Şit’in cenazesi 29 Mayıs Perşembe Ankara’da resmi törenle toprağa verileceğini bildirdi.

BAYRAM ŞİT’İN BİYOGRAFİSİ

1930 yılında Acıpayam’ın Akşar Mahallesi’nde dünyaya gelen Bayram Şit, yağlı ve karakucak ile güreşe başladı. 17 yaşında mindere çıktı. Altı yılın ardından milli takım seçmelerine girdi.

1949 yılında Avrupa Şampiyonası seçmelerinde 52 kiloda Ali Yücel’i yenip Türk Milli Takımı’na seçildi. İlk büyük başarısını 1951 İskenderiye Akdeniz Oyunları’nda elde etti.

63 kiloda rakiplerini yenerek birinci oldu. 1952 Helsinki Olimpiyat Oyunları’na 62 kiloda katıldı ve altın madalya kazandı.

1956 Olimpiyat Oyunları’nda ünlü Japon güreşçisi Sasahara’ya yenilerek elendi. Serbest stilde kıvrak ve iyi oyun uygulayan güçlü ziği ile tanındı.

Güreşi bıraktıktan sonra Fransız milli takımını çalıştırdı. Bu görevde 4 yıl kaldı. 1972’de Türk serbest güreş milli takımının başına getirildi ve bu takımı Katoviçe’deki Dünya Şampiyonası’na hazırladı.

Bayram Şit, çeşitli federasyonlarda teknik komite üyeliğinin yanı sıra kulüp ve bölge çalıştırıcılıklarında da bulunmuştur.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER