© Haber20Denizli 2022

Oyu Aldılar, Sözü Unuttular

CHP' li Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan'ın Merkezefendi Belediye Meclisi Ağustos ikinci birleşimindeki açıklamalarına ilk tepki AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Ekrem Başer 'den geldi.

31 Mart Yerel seçimlerinin akabinde CHP' li Merkezefendi Belediyesinde yaşanan işçi kıyımlarıyla ilgili AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Ekrem Başer; '' Seçim öncesi Belediye personeline oy uğruna  'Hiç kimse işinden olmayacak' diye mesaj atanlar, sosyal medya ve basında 'Söz veriyorum Merkezefendi Belediyesinde hiç kimse işten çıkartılmayacak' diye paylaşım yapanlar göreve gelir gelmez 33 işçinin sözleşmelerini feshetti ."dedi

Açıklamaların devamında Başkan Başer ; Mayıs ve Haziran aylarında yaşanan işten çıkarmalar konusunda AK Parti Belediye Meclis Üyelerimiz belediyeden kaç kişinin ne sebeple işten çıkarıldığıyla alakalı soru önergesini Belediye Başkanlığına sundu. Soru önergesinin cevabını defalarca talep etmemize rağmen ancak 30 gün sonrasında alabildik. Bize verilen resmi cevapta 33 işçi kardeşimizin iş sözleşmesinin belediye tarafından feshedildiği bilgisi verildi. 

BU PARTİZANLIK DEĞİLDE NEDİR ? 

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan'ın Merkezefendi Belediye Meclisi Ağustos ayı ikinci birleşiminde sözlerini hatırlatan Başkan Başer; Konuyla alakalı Merkezefendi Belediye Meclisinde AK Parti Belediye Meclis Grup Başkanvekilimiz Yavuz Aki  söz alıp konuyu Belediye Başkanına tekrar sorduğunda CHP'li Belediye Başkanının cevabı; 'Bizler Hayata Aynı Pencereden Baktığımız Arkadaşlarla Çalışmak İstiyoruz' oldu. Bu partizanlık değil de nedir ? Seçim öncesi ayrımcılık yapmayacağız diyen CHP'li Belediye Başkanı bu sözlerle bizzat ayrımcılık yapmaktadır. "Seçim sonrasında bir anda işsiz kalanlara, ailelerine, yazık değil mi? Bu sözlerden sonra Merkezefendi'de çalışan ekmeğinin derdinde olan tüm işçi ve emekçi kardeşlerimiz diken üstünde olacaklardır. Hayata Belediye Başkanı ile aynı pencereden bakmadığı, aynı Dünya görüşüne sahip olmadığı için çalışanlar işten çıkartılabilecekse bu ifadeler çalışanlar üzerinde mobbing etkisi yapacaktır. Bundan sonra Merkezefendi Belediyesinde Liyakat Dünya görüşüne göre  mi şekillenecek? Bu çok vahim bir açıklamadır . Bu sözlerden dolayı CHP'li Merkezefendi Belediye Başkanını Kınıyorum . Bizler AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı ve teşkilat mensupları olarak seçim öncesi verilen sözlerin tutulup tutulmayacağının yakınen takipçisi olacağız. Hayata aynı pencereden bakmıyor diye kimse işten çıkarılmamalı.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER