© Haber20Denizli 2022

PAÜ ÇARDAK OSB MYO İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Pamukkale Üniversitesi Çardak OSB Meslek Yüksekokulu Adına okul müdürü Doç. Dr. Selami Kesler tarafından bazı haber sitelerinde yer alan haberlere karşı açıklama yapıldı.

Pamukkale Üniversitesi Çardak OSB Meslek Yüksekokulu Adına okul müdürü Doç. Dr. Selami Kesler tarafından bazı haber sitelerinde yer alan haberlere karşı açıklama yapıldı. Okul Müdürü  Doç. Dr. Selami Kesler tarafından yapılan açıklama ise şu şekildedir:

Çardak OSB Meslek Yüksekokulu Mart 2018 döneminde YÖK tarafından kuruluş kararı alınan ve Sayın Rektör hocamız Prof. Dr. Hüseyin BAĞ tarafından büyük gayretle desteklenen bir Yüksekokul'dur. Bu okul ÇARDAK içindir ve öyle kalacaktır. 
Haziran 2018 de bu okula Kurucu Müdür olarak atandım. Normalde binası hazır olmayan okullara tabela asılmaz ve bölüm açılmaz. Ama, Çardak için farklı olarak 22 Haziran 2018 de Okulumuzun tabelası yine Rektör hocamızın da teşrifleriyle yerine asıldı. Yüksekokul binası olarak gösterilen belediye binası ve eklerinde gerekli incelemeler yapılıp bütün mimari-elektrik tadilat projesi Üniversitemiz tarafından hazırlanmış ve dönemin belediye başkanı Sayın Mahmut ÖZTÜRK'e teslim edilmiştir..Daha sonra, 
tadilat adına 17 Ocak 2019 da ilk balyoz vuruldu. Yani tam 6 ay sonra. Okul tadilatının iki ay içerisinde tamamlanacağı sözü verildi. Ama, o ilk balyoz çok yavaş kalktı indi. 
İşler yavaşladı, seçimler bitti, tadilat bitmedi. Müteahhit ile Belediye arasında ödenek yüzünden sorunlar yaşandı. 
Tadilat Ağustos ayı itibariyle ( yine bir 8 ay sonra) tamamlanmak üzereyken malum deprem yaşandı. Yüksekokul binası ve özellikle öğrenci konukevi olacak olan belediye oteli hasar gördü. Bu konuda verilen tespit raporlarında " güçlendirme gerekli" denildi. Bu süreçte, özellikle okul binamızın hasar durumu sosyal medyaya servis edildi. 
Üniversitemizde yapılan değerlendirmede, ÖĞRENCİLERİN GÜVENLİĞİ göz önüne alınarak OKUL BİNASI HAZIR OLUNCAYA KADAR öğrencilerin GÜZ döneminde merkez kampuste öğretim görmelerine karar verildi. 
Sosyal medyadan okulun durumunu öğrenen öğrenci ve veliler kayıt yaptırmak istemediler..Birebir, tek tek görüşmeler yapılarak öğrencilere güvence verildi ve kayıtları yapıldı..
Bundan sonra ne olacak? İnşaat ve tadilat kaldığı yerden devam edecek ya da yeni bir bina bulunacak ya da yeni bir okul binası yapılacak. Her durumda bu yüksekokul Çardak'ta devam edecek. Binamız hazır olduğunda sınıf, kütüphane ve laboratuvar malzemelerini Çardak' a taşıyacağız ve eğitime Çardak'ta devam edeceğiz. 
Unutmayalım ki, Çardak OSB MYO teknik bir okuldur. Laboratuvar ve uygulama desteği olmadan eğitim öğretim sürdürülemez. Bütün bu hizmetlerin Eylül'de açılması gereken öğretim takvimine yetişemeyeceği aşikadardır..
Peki, Üniversite olarak bu bir yıl içinde biz ne yaptık?
Öncelikle, nüfus yetersizliği nedeniyle Yüksekokul kurulmasına yasal olarak izin verilmeyen Çardak için Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hüseyin BAĞ üstün gayret gösterip EGE BÖLGESİNİN İLK OSB MESLEK YÜKSEKOKULU'NUN kurulmasını sağladı. Gecikmeden Müdür ataması yaptı. Elindeki son kadroları Çardak için kullandı ve akademik-idari personelini tamamladık. Geniş araştırmalar yapılarak ilk açılacak bölüm dosyası hazırladık. Senato kararı alındı, YÖK'e sevkedildi. Bölüm Açma kararı onayı alındı. Aynı hızla yine öğrenci alım dosyalarını hazırladık. Ve yine YÖK'ten onay alınarak 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı ÖSYM tercih kılavuzuna yetiştirildi. Bu süreç kolay bir süreç değildir.
Öğrencilerin tercih yapmasını sağlamak için 90 bin kişiye ulaştık ve tanıtım yaptık. 
YÖK 'ten talep ettiğimiz kontenjandan fazlası tercih edildi. Böylece, yeni bölüm açabilmek için YETERLİ DOLULUK ORANI şartını yerine getirdik. 
Bu arada Eğitim Öğretim kılavuzları, ders müfredatları ve programları hazırlandı. Bilgisayar sistemleri oluşturuldu. Tek bir bölüm için 1 kütüphane 4 Laboratuvar hazırlandı. Malzeme ve cihazlar için çok sıkı bir piyasa araştırması yaptık ve proje dosyasını tamamladık ve Rektör hocamıza sunduk. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hüseyin BAĞ, hazırladığımız dosyadan tek bir kuruş bile kesmeden, tek bir bölüm için Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) biriminden tam 680 bin TL ödenek tahsis etti. 
Bundan sonra da tam destek sözü verdi. Kısaca, kuruluş kararını müteakiben en erken 3-4 yıl içinde eğitime başlamanın normal olduğu bir sistemde Sayın Rektörümüz, Rektör Yardımcılarımız, Daire Başkanlarımız ve Yüksekokul Yönetimi Çardak için adeta ayrı bir gayret göstermiştir. 
Şimdi gayret sırası ÇARDAK' ta, Çardaklılarda. Suçu birbirimizin üzerine atmadan, olayı siyasi boyuta taşımadan, el ele verip gayret ederek başarabiliriz. 
Saygılarımla.

Doç. Dr. Selami KESLER
Pamukkale üniversitesi
Çardak OSB MYO Müdürü

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER