© Haber20Denizli 2022

Rektör Savaş, tanışma toplantısı düzenledi

UŞAK (AA) - Uşak Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Ekrem Savaş, personelle tanışma toplantısı düzenledi.

Uşak Üniversitesi Bir Eylül Yerleşkesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıda konuşan Rektör Şavaş, bundan sonraki süreçte üniversiteyi bulunduğu konumdan, daha da ileri götürmek için çok çalışacaklarını söyledi.

Uşak Üniversitesi'nin gelişmesi için herkese görev düştüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, şunları söyledi:

"Benim ön yargılarım yok, çalışan herkesle yola devam ederim. Benim amacım rektörlük yapmak değil, üniversiteyi yukarılara taşıyacak tüm çalışmaları gerçekleştirebilmek. Çok çalışarak, inovasyon yaparak, teknolojiyi takip edip bu teknolojinin üstüne yenilerini geliştirerek ülke olarak söz sahibi olmalıyız. Uşak Üniversitesi akademisyenleri olarak yayın yapmalı, proje üretmelisiniz. Ben bu konuya çok ama çok önem veriyorum. Kafamdaki tüm projeleri gerçekleştirmek istiyorum. Bunları yaparken bir ve beraber olmamız gerekiyor. Çalışan insanlara ihtiyacımız var. Üniversitemizin hak ettiği yere yükseltmemiz gerekiyor."

ABD'nin Kudüs’ü "İsrail’in başkenti" olarak tanıma kararına tepki gösteren Şavaş, "Bakınız 5 milyonluk İsrail dünyaya hükmediyor. ABD çıkıyor, 'Kudüs İsrail’in başkentidir' diyor. Kudüs bizim ilk kıblemizdir. Kudüs, Mescid-i Aksa’yı içinde bulunduran bir şehirdir. Kudüs bizim her şeyimizdir. Kudüs düşerse İstanbul düşer. Bunu aynen aklınızda tutun. Bunlara sessiz kalamayız. Bizler Kudüs’ü her zaman desteklemek zorundayız. Kudüs Filistinlilerindir, İsraillilerin değildir, olmamıştır, olamayacaktır." ifadesini kullandı.

Toplantıya, rektör yardımcıları Prof. Dr. Saim Savaş, Prof. Dr. Ömer Karahan, enstitü müdürleri, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, akademisyenler, daire başkanları ve idari personel katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER