© Haber20Denizli 2022

SALİM ÖĞRETMEN İLK GÖREV YAPTIĞI İLÇEYİ UNUTMADI

Denizli Kale Doğanköy İlkokulunun ilk öğretmeni Salim öğretmen yıllar sonra Kale’ye gelerek ilk öğrencileri ile buluştu.

Denizli Kale Doğanköy İlkokulunun 1960 yılında yapımı tamamlanmıştır. 1960-1961 eğitim öğretim yılında ilk eğitimine başlamıştır. Yapımı tamamlanan okula 18 yaşındaki yeni mezun Salim öğretmen ilk görev yeri olarak bu okula atanır. Kale Doğanköy İlkokulu köyde ilk okul, öğretmen ilk ve öğrencilerde ilk öğrencilerdir. Daha önceden gidebilecekleri mesafede okul olmadığı için 1. Sınıf öğrencilerin yaş ortalaması 12 – 13’tür. 

Yıllar sonra Salim öğretmen 1960 yılında ilk görev yeri olan Kale ilçesine gelerek ilk öğrencileriyle hasret giderdi. Salim öğretmeni Kale ilçesinde öğrencileri davullu zurnalı karşıladılar. Salim öğretmen ilk öğrencileri ile birlikte Kale ilçesinde bulunan İnceğiz Kanyonu’na giderek köylüler tarafından hazırlanan yöresel yemekleri yediler. Duygusal anlarında yaşandığı yemeğin ardından konuşan Salim öğretmen öğrencileri çok sevdiğini ve ilk görev yaptığı yer olması nedeniyle buranın kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Gün sonunda Salim öğretmen birlikte vakit geçirdiği vatandaşlara teşekkür ederek memleketine geri dönüş yaptı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER