© Haber20Denizli 2022

Sarayköy MYO’da Fotoğraf Sanatı Hakkında Söyleşi

Pamukkale Üniversitesi Sarayköy Meslek Yüksekokulunun düzenleyicisi olduğu “Fotoğrafça Bakış” programına, Denizlili fotoğraf sanatçısı ve Laodikya Fotoğraf Topluluğunun (LAFOT) kurucu başkanı Zeki Akakça konuk oldu.

Sarayköy Meslek Yüksekokulu Konferans salonunda gerçekleştirilen programa Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aslı Öztürk Kiraz, LAFOT üyeleri, Sarayköylü resim sanatçısı Orhan Güler ile beraber MYO idari, akademik personeli ve öğrenciler katıldı.

Programda, fotoğraf sanatının ifade gücünü izah eden Akakça: onlarca sayfalık bir kitabın anlatabileceği duygu ve düşünceleri bir fotoğraf karesi ile anlatmanın mümkün olduğunu vurguladı. Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin fotoğraf hakkında gerek teorik gerek pratik bilgi edinmelerini sağlamak için okulun bünyesinde bir fotoğrafçılık kulübü oluşturduğunu bildiren Akakça, gönüllü öğrencilere bu kulüp çatısı altında ücretsiz eğitimler düzenleyeceğini müjdeledi. Söyleşi programı, sanatçının Ege Bölgesinin çeşitli yerlerinden derlediği “Egeden” isimli slayt gösterisi ile tamamladı. Programın sonunda Akakça, Sarayköy Meslek Yüksekokulu’na,  Tavasın Medet Köyünün havdan çekilmiş bir fotoğrafını hediye etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER