© Haber20Denizli 2022

"Şerefli bir generalin apoletlerini sökmeye gücünüz yetmez"

İZMİR (AA) - AK Parti İzmir Milletvekili adayı Ahmet Numan Arıcı, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel için söylediği "O generalin apoletlerini sökeceğim" sözlerine ilişkin, "Türk ordusunun şerefli bir generalinin apoletlerini sökmeye kimsenin gücü yetmez." dedi.

Seçim çalışmalarını Aliağa ilçesinde sürdüren Arıcı, esnaf ziyaretleri yaparak vatandaşlarla sohbet etti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Arıcı, gittikleri her yerde AK Parti'ye ciddi bir teveccühle karşılaştıklarını ifade etti.

- "Terörle mücadele hız kazanacak"

Arıcı, bir gazetecinin sorusu üzerine önemli mesafeler kat edilen terörle mücadelenin de yeni dönemde hız kazanarak süreceğini söyledi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsündeki salonda yapılan ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu, 280 sanıklı davaya Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Başbakanlık adına müdahil avukat olarak katıldığını hatırlatan Arıcı, bu örgüte de nefes aldırılmayacağını ifade etti.

FETÖ ile mücadelenin cerrah hassasiyetiyle yürütüldüğüne işaret eden Arıcı, din temelli hücre sistemiyle çalışan legal görünümlü illegal yapının şifrelerinin çözülmeye çalışıldığına, bunun da kolay olmadığına dikkati çekti.

Arıcı, "Örneğin Kastamonu'da yakalanan bir örgüt yöneticisinin itiraflarından İzmir'deki birçok kişiye ulaşılabiliyor. Bu mücadele kolay değil. Karşımızda dini temelli gibi davranan bir örgüt var. Vatandaşın bir kısmı inanarak gitmiş, bu sohbetlere katılmış. Ama örgütün hiçbir faaliyetine katılmamış, destek olmamış. Hükümet, kimseyi mağdur etmeden bu işi yapmaya çalışıyor. Mağduriyetler yaratmamak adına hassas davranılıyor, hak edense en ağır cezaları alacak." diye konuştu.

Afrin'e düzenlenen operasyonla terör örgütü YPG/PKK'ya büyük bir darbe vurulduğuna vurgu yapan Arıcı, şöyle konuştu:

"Güçlü bir destekle Cumhurbaşkanımızı tekrar seçtiğimizde, Allah'ın izniyle Meclis'in çoğunluğunu da elde edeceğiz. Bizim terör örgütleriyle mücadelemiz yeni dönemde de etkin şekilde devam edecek. Çünkü bu konuda bütün halkımızın desteği arkamızdadır. Bu konuda hem sözümüz var, hem de borcumuz var. 15 Temmuz'da dökülen kanların hesabını sormazsak bize yazıklar olsun. Biri de kalkmış Zeytin Dalı Harekatını yöneten Korgeneral İsmail Metin Temel'in 'apoletlerini sökeceğim' diyor. Bu konuda da vatandaşın sağduyusuna güveniyoruz. Bu sözün cezasının sandıkta kesileceğine yürekten inanıyorum. Türk ordusunun şerefli bir generalinin apoletlerini sökmeye kimsenin gücü yetmez. Buna yeltenenin alnının ortasına vatandaşın tokatı yapışır, bu kadar basit. Bence Muharrem İnce bisiklete binmeye devam etsin."

















İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER