© Haber20Denizli 2022

SGK RESMEN DUYURDU...1300 TL VERİLECEK

Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yapmış olduğu bir açıklamada belgeli bakıcılara aylık 1300 TL ödeme yapılacağı duyuruldu.

Avrupa Birliği ile ortak düzenlenen bazı programlar kapsamında çalışan kadınlara destekler yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda çalışan kadınlara SGK aracılığıyla yeni bir destek daha sağlanacak.

Bu destek sigortalı olarak bebek bakıcısı çalıştıran annelere bakıcılara ödenmek üzere yapılacak. Destek, aylık 200 Euro yani 1300 TL olarak ödenecek. Ancak uygulama sadece şuanlık 3 şehirde geçerli olacak. Ankara, İzmir ve İstanbul'da uygulanacak olan proje için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklamalarda bulundu. Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamalarda proje ile sağlanacak desteğin 3 yıl süreceğini belirtti. Projeye başvurular hakkında bilgi veren Bakan Selçuk, 13 Kasım Çarşamba günü destek için başvuruların alınacağını kesin kayıt işlemlerinin ile 26 Kasım itibariyle yapılacağını duyurdu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER