© Haber20Denizli 2022

SİLAH TİCARETİ SUÇUNDAN 6 KİŞİ TUTUKLANDI

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlilerince ilimizde “Silah-Mühimmat Kaçakçılığı” yapmak isteyen şahıs ve organizasyonlara yönelik operasyon yapıldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ilimizin güvenliğinin sağlanması, vatandaşların refahı, sosyal ve ekonomik gelişmemizi ve ilimizin huzurunu tehlikeye düşürecek olan her türlü ruhsatsız ateşli silah ve mühimmatın imalatı ve silah kaçakçılığı ile mücadele etmek amacıyla çalışmalara başlanıldı.

Asayişe müessir olaylarda polis sorumluluk bölgemizde yapılan müdahaleler esnasında olaylarda kullanıldığı tespit edilen ve ele geçirilen ruhsatsız silahların yasadışı olarak temin edilmiş alabileceği değerlendirilen ve yapılan tespitlerdi üzerlerinde seri numaraları olduğu incelendiğinde standartlara uygun olmadığı, bu faaliyetleri yapan suç örgütlerinin çökertilmesi amacıyla operasyonel çalışmalara başlanıldı.

KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık 8 ay boyunca devam eden çalışmalar neticesinde ilimizde yasadışı yollardan organize suç örgütlerinin silah kaçakçılığı yapmak istedikleri ruhsatsız tabancaların satışına pazar oluşturulduğu tespit edildi.

11/10/2018 günü ilimizde bulunan şüpheli şahıslara ait işyerleri ve ikametlerde 9 ayrı adreste eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde gerçekleştirilen aramalarda sanayi içerisinde yer alan bir işyerinin içerisinde bir bölümünün ayrılarak özel konuma getirildiği, tornacı olarak çalışan işyerinin banka kredisi ile borçlanarak CNC (Computer Numerical Control) makinesi satın aldığı ve makinanın özel olarak işyerine yerleştirildiği tespit edilmiştir.

Bahse konu CNC makine ile 7.65 mm çapında tabanca imal edildiği, silah tamirciliği yapan şüpheli işyeri sahibi şahısların tamir için getirilen her türlü ruhsatlı ve ruhsatsız ateşli silahları bu makinanın üç boyutlu kopyalama özelliği sayesinde tabancaların kasasının ve gövdesinin kopyalandığı, CNC makinasına eklenen bilgisayar destekli ve piyasa değeri yaklaşık 20 Bin Dolar olan kopyalama cihazının hafızasına kayıt yapıldığı ve metal plakalara üretimi istenilen tabanca parçasının şeklinin verildiği tespit edilmiştir.

Ayrıca silah tamirciliği yapan şüpheli şahısların iş yerine tamir amaçlı getirilen silahların yedek parçasını temin etmek istediklerinde CNC makinası sayesinde gerekli parçaları ürettikleri, ellerinde mevcut olmayan ve kopyası bulunmayan silah mekanizmalarının yine ilimizde faaliyet gösteren av bayileri adına kargo vasıtasıyla il dışından temin edildiği anlaşılmıştır.

Yasadışı yollardan üretimi yapılan ruhsatsız tabancaların piyasada 2.000-3.000 Türk Lirasına satıldığı, ilimizde faaliyet gösteren farklı bir işyerinin bu silahları çek karşılığı alarak tabancaları piyasaya sürdüğü ve nakit para ihtiyacını karşıladığı tespit edilmiştir.

Operasyon kapsamında 9 ayrı adreste 6 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik operasyon faaliyeti icra edilmiştir.Gerçekleştirilen aramalarda tamir için getirilen ruhsatsız tabancaları işyerindeki matkap makinesinin üst kapağının altındaki gizli bölme içinde saklandığı anlaşılmıştır.

Yapılan aramalarda (1.500) adet tabanca imalatında kullanılan (tabanca yayı, pim, iğne, şarjör, sürgü, gez, tetik kolu vb.) malzeme, (4) adet ruhsatsız tabanca, (241) adet fişek, (12) adet ruhsatsız av tüfeği, (12) adet kurusıkı tabanca, (1) adet tabanca üretiminde kullanılan CNC Makinası, (1) adet bilgisayar, (70) adet imalatı tamamlanmış tabanca gövdesi, (7) adet tabanca namlusu ele geçirilmiştir

Yakalanan 6 şüpheli şahıs hakkında “Silah Ticareti Yapmak” suçundan işlem yapıldı. Silah Ticareti Yapmak suçundan adli mercilere sevk edilen (2) şahıs tutuklandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER