© Haber20Denizli 2022

SKOLYOZU DOĞRU TANIYIN!

Denizli’de “farkındalık” toplantısı yapıldı.

Denizli Merkezefendi Kültür Merkezinde skolyoz olarak bilinen omurga eğikliği hakkında “Skolyoz Farkındalık” toplantısı yapıldı. Toplantıda Prof.Dr. Esat Kıter ve Prof.Dr. Hürriyet Yılmaz, katılımcıarı skolyoz hakkında bilgilendirerek, tedavide erken teşhisin önemine işaret ettiler. 

Skolyoz Araştırma ve Tedavi Merkezi, Türk Omurga Derneği ve Merkezefendi Belediyesi’nin katkılarıyla Merkezefendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Farkındalık” toplantısına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 
Skolyoz Araştırma ve Tedavi Derneği Başkanı Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hürriyet Yılmaz ve Pamukkale Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Öğretim Üyesi Prof.Dr. Esat Kiter, “Skolyoz Farkındalık” toplantısında katılımcıları bu konuda bilgilendirdi. Katılımcıların hastalığın tanı ve tedavisi ile ilgili soruları, Prof. Dr. Yılmaz ve Prof.Dr. Kıter tarafından cevaplandı ve bu konuyla ilgili bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

“İNTERNETTEN ÖĞRENDİKLERİNİZ SİZİ YANILTIR!”

Prof. Dr. Esat Kıter, “Toplantının amacı insanlarımızı skolyoz konusunda doğru temel bilgilere ulaştırmaktır. Birçok anne-baba skolyoz adını ilk duyduklarında fazlasıyla endişelenmektedir. Çünkü internetten bu konuda yanlış ve karamsar bilgilendirmelere maruz kalırlar. Bu endişelerin hangilerinin gereksiz olduğunu, bu toplantıyla birincil ağızdan halkımızla paylaşmayı planladık. Skolyozun yanlış bilinenlerini, birçok hastada aslında tedavi gerekmediğini soru cevap kısmı da dahil olmak üzere tüm toplantı boyunca mesaj olarak vermeye çalıştık. Oldukça başarılı bir bilgilendirme toplantısı olduğunu düşünüyorum. Tüm katılımcılara ve katılımıyla bize önemli bilgiler sunan Sayın Prof. Dr. Hürriyet Yılmaz'a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. 

ERKEN TANI ÖNEMLİ!

Prof. Dr. Hürriyet Yılmaz da skolyoz hakkında yaptığı bilgilendirmede tedavinin başarılı olması için erken tanının önemine dikkat çekti. Prof.Dr. Yılmaz, “Skolyoz omurganın en sık rastlanan deformitelerinden olup özellikle büyümekte olan ergenlerde sık ortaya çıkar. Büyümenin atak yaptığı ergenlik dönemindeki kız çocuklarında erkeklere göre 8 misli sık rastlanır. Oluşan deformite çocuğun kozmetik görüntüsünü etkiler ve ilerlediğinde ise başka sağlık sorunlarına yol açar. Skolyozda önemli olan erken tanı ve tedavidir. Bu nedenle ailelerin bu konuda bilgilendirilmesi, hastalığın erken tanısı için önemlidir” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER