© Haber20Denizli 2022

STADYUM YENİLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Yukatel Denizlispor’umuzun karşılaşmalarına ev sahipliği yapan Denizli Atatürk Bahçeşehir Koleji Stadyumu’nda Süper Lig hazırlıkları başladı. Yapılacak yenileme çalışmaları hakkında Kulüp Başkanımız Ali Çetin ve Kulüp Genel Müdür Yardımcımız İnşaat Mühendisi Mustafa Çiftçi basın mensuplarına bilgi verdi. Başkanımız Ali Çetin, lig öncesi stadyumun müsabakalara hazır hale getirileceğini vurguladı.

Süper Lig için kadro oluşturma çalışmalarına titizlikle devam eden yönetimimiz, tesis ve stadyum yenileme çalışmalarına da hız verdi. Stadyum zemininin yenilenmesi ve kapasitenin arttırılması için iş makineleri stadyuma girdi. İlk kazıyı, iş makinelerinin başına geçen Kulüp Başkanımız Ali Çetin yaptı.

Çalışmaların zamanında ve eksiksiz devam etmesi için kurban da kesildi.

Basın mensuplarına çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkanımız Ali Çetin, “Şu an hem stadyumda hem eski binamızda hem de tesislerimizde tadilata başlandı. Aşağıdaki yüzme havuzlarına varana kadar hepsi elden geçiyor. Koltuklar dâhil her şey değişiyor. ‘İnşaatçı kendine bir şey çıkarıyor’ diye düşünen olursa diye söylüyorum; böyle bir şey yok tabiî ki. Şu anda yapılan her şey imece usulü ile yapılıyor. Herkes elini taşın altına koyuyor. Çünkü paramız yok. Elimizden geldiğinde mücadele ediyoruz. Taraftarlarımızın istediği pozisyona getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Normalde bu yatırımların hepsinin 15 Milyon Liraya mal olması bekleniyor ama bizim harcayacağımız kalem maksimum 5 Milyon Lira. 15 Milyonluk işi 5 Milyona bitirmeye çalışıyoruz. Herkes sahip çıkıyor. 10 yılın özlemi de var. Herkes yardımcı oluyor. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımdan Allah razı olsun, 15 kamyon, 3 iş makinesi gönderdi. Stadı Lig’e yetiştireceğiz. Belki kapama yarım kalabilir. Bize hiçbir zararı yok. 15 günde 1 maç oynanacak. Maçımızı oynadıktan sonra biz yine tribünlerin üstünü kapamaya devam edeceğim. Bilindiği gibi yağışlar Kasım ayında başlıyor. O zamana kadar bitiririz” dedi.

Stadyum lige yetişecek

Yapılan çalışmaların teknik detayları hakkında Kulüp Genel Müdür Yardımcımız İnşaat Mühendisi Mustafa Çiftçi bilgi verdi. Stadyumun Lig başlamadan önce müsabakalara hazır hale getirileceğini vurgulayan Çiftçi, “Bayram nedeniyle geç başladık. Bizim son tarihimiz 16 Ağustos. Lig başlama tarihinden önce biz saha zeminini oynanır hale getireceğiz. Birinci hedefimiz bu. Bunu yaparken de saha kapasitesini 3 bin 200 kişi arttıracağız. Koltuklarımızın değişimi lig başlama tarihine yetişecek. Başkanımızın da bahsettiği gibi kapatma çalışması devam edecek. Maç oynanırken şantiyemizi kapatıp maçımızı oynayacağız. Ardından ertesi gün tekrar çalışmalara başlayacağız. İlerleyen zamanlarda onunla ilgili bilgi vereceğiz. Kapatmalarımızı tamamen zemine basacağız. Eski yapı ile ilgili bir çalışma yapmıyoruz. Buna sadece biz karar vermiyoruz. Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz, Bakanlığımız, Belediye çalışanlarımız ile istişare ederek karar alındı. Bunun üzerine devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yeni stadyum projesi devam ediyor

Yeni stadyum projesi konusunda da basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkanımız Çetin, “Yeni stadın yapılmasında hiçbir aksilik yok. Projesinde hiçbir değişiklik yok. 2 gün önce Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a gittiğimizde ‘Ben bu şehre söz verdim. Söz verdiğim hiçbir şeyi yemem’ dedi. Yeni stadın şu anda başlaması ve bitmesi 3 yıl gibi bir süre. 3 yıl biz bu statta top oynayamayız. Federasyon müsaade etmiyor. Zemin değişecekti zaten ve buradaki asıl maliyet de zemin. Burada bir tek koltuk ve çelik maliyeti var. Bunu yapmışken bunu da yapalım dedik. Buna tabiî ki devlet büyüklerimiz karar verecek ama benim bildiğim kadarıyla yeni stat projesinde hiçbir aksilik yok” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER