© Haber20Denizli 2022

Tablolar hasta ve yakınlarına sıcak oda olacak

- Ressam Aslı Önder, sergisindeki eserlerinden elde edilecek gelirin bir bölümünü, KİTVAK'ın kanser hastaları ve yakınlarının konaklama ihtiyacının karşılanması için başlattığı "Askıda Oda" kampanyasına bağışladı

İZMİR (AA) - Ressam Aslı Önder'in sergisindeki eserlerinin satışından elde edilecek gelirin bir bölümünün, Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Hastanesi Kurma ve Geliştirme Vakfının (KİTVAK), kanser hastaları ve yakınlarının konaklama ihtiyacının karşılanması için başlattığı "Askıda Oda" kampanyasına bağışladığı bildirildi.

KİTVAK'tan yapılan açıklamaya göre, DEÜ Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi'nin açılmasının ardından ikiye katlanan "Askıda Oda" talebi üzerine yapılan çağrıya, ressam Aslı Önder’den destek geldi.

Önder, İzmir GT Art and Interiors Sanat Galerisinde devam eden "Bir Mesajınız Var" temalı resim sergisinden elde edilecek gelirin bir bölümünü, maddi durumu iyi olmayan hasta ve hasta yakınlarının yararlandığı "Askıda Oda" kampanyasında kullanılmak üzere bağışlayacağını açıkladı.

KİTVAK'ın büyük bir özveriyle çok önemli işler yapmaya, anlamlı eserler üretmeye devam ettiğini ifade eden Önder, şunları kaydetti:

"KİTVAK'ı ve çalışmalarını çok iyi bildiğimden, emeğimin bir bölümünü vakfa bağışlamak istedim. Bu sergiden elde edilecek gelirin bir bölümü KİTVAK'ın 'Askıda Oda' fonuna aktarılacak. Çalışmalarımın, hem sanatsevere hem de o kişiler vasıtasıyla tanımadıkları başka kalplere dokunacak olması beni umutlandırıyor, sergime anlam katıyor."

KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul da faaliyetleri için tüm hayırseverlerin desteğini beklediklerini kaydetti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER