© Haber20Denizli 2022

TAVAS’TA ÖĞRENCİLER DERS BAŞI YAPTI

2018-2019 eğitim öğretim yılının başlangıcında öğrencilerin ilk ders heyecanına Tavas Kaymakamı Recep Öztürk ve Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ortak oldu.

Yaklaşık üç ay süren yaz tatilinin bitmesinin ardından Tavas’ta da öğrenciler tüm yurtta olduğu gibi yeni öğretim yılına ‘’Merhaba’’ dedi. Yaşar Öncan İlkokulunda başlayan etkinlik, öğrencilerin ilköğretim haftası konuşmaları ve şiirlerinin ardından 4. Sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan 1. sınıflara çiçek takdimi ile son buldu.  Program, Tavas Anadolu İmam-Hatip Lisesinin yenilenen ortaokul, kütüphane ve eğitim alanlarının açılışıyla devam etti. Açılışa 22. Dönem Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan katıldı.

Yenilenen yüzüyle eğitim-öğretim yılına merhaba diyen İmam-Hatip Lisesi, yeni döneme damgasını vurmaya hazır olduklarını ifade eden Müdür Ethem Peker yenilenen dersliklerimiz ve ortaokulumuza başlayan miniklerimizle eski heyecanımıza ve başarımıza geri döneceğiz’’dedi.

Okullar, çocukların cevherden mücevhere dönüştüğü yerdir ifadelerini kullanan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Okul, çocuklarımızın büyürken, yetişirken ve kimlik sahibi olurken ihtiyacı olan değerlerle donatıldığı yerdir. Eğitim vazgeçilmezimizdir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin daha iyi eğitim almaları ve öğretim hayatlarında büyük başarılara imza atmalarını temenni ediyorum.  Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize yeni öğretim yılında başarılar diliyorum” dedi.

Eğitim ve öğretim yılının hayırlar getirmesini temenni eden 22. Dönem Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, “İmam-Hatipli olmak bir ayrıcalıktır.   İmam Hatipli olmak vatan ve milletin, dünya'nın dört bir yanındaki Müslümanların dertleriyle dertlenmek, çareyi bulmadan da rahat bir uyku uyumamak demektir.

 İmam hatipli olmak zalimin zulmüne karşı, mazlumun yanında olan dava adamları demektir. Bilhassa dava adamı demek Allah'a kulluk vazifelerini hakkıyla yerine getirmeye gayret eden kişi demektir. Siz gençlere güveniyorum. Yeni Eğitim ve öğretim yılının hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Program dersliklerin gezilmesi ve hediye takdimleriyle son buldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER