© Haber20Denizli 2022

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Çağrı Bilgilendirme toplantısı Gerçekleştirildi

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Çağrı ve Bilgilendirme toplantısı Denizli Sanayi Odası Konferans salonunda Denizli MAKSİAD ve Sanayi Odası Başkanlığı organizasyonunda 25 Mart 2022 Saat: 16:00 da yapıldı. Konuşmacı olarak Danışmanlık hizmeti veren Ercan ARSLAN ve Nadire Yılmaz GÜLDEN katıldı. Toplantıya başkanlık eden MAKSİAD Başkanı Mehmet SARI ile Denizli Sanayici ve İş adamları toplantıya katıldı.

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Çağrı ve Bilgilendirme toplantısı Denizli Sanayi Odası Konferans salonunda Denizli MAKSİAD ve Sanayi Odası Başkanlığı organizasyonunda 25 Mart 2022   Saat: 16:00 da yapıldı.   Konuşmacı olarak Danışmanlık hizmeti veren Ercan ARSLAN ve Nadire Yılmaz GÜLDEN katıldı. Toplantıya başkanlık eden MAKSİAD Başkanı Mehmet SARI ile  Denizli Sanayici ve İş adamları toplantıya katıldı.

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programında 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (385 ve 388 B Maddeleri), Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar, Yatırımlara Proje Bazlı Devlet yardımı verilmesine ilişkin karar (9495 ), Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı uygulama esasları, öncelikli ürün listesi Tebliği ve yatırımın başvuru şartları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Programın amacının ülkemizin mevcut durumda veya gelecekte ortaya çıkacak kritik ihtiyaçlarının karşılayabilmesi, üretim kapasitesinin yetersiz olan ürünlerinde arz güvenliğinin sağlanması, Dış Ticaret açığı verilen alanlarda ithalat bağımlılığını azaltma, yüksek katma değerli olması, ülkemizde kısıtlı olan yeni nesil teknolojiler kullanılarak üretim yapılması, farklı sektörlerde ülkemizin rekabet gücünün artırılması, yenilikçi ve AR-GE’ye dayanan yatırımların olması amaçlandığı belirtildi. Makine İmalatı, Kimya, Bilişim Yazılım, Ulaşım Araçları vb. konularında proje müracaatı yapılabileceği bildirildi.

Ülkemizden ithalatı azalmak ve ihracatı artırmak ve dışa bağımlı olduğumuz konularda yatırım yapılması öncelikli konular arasında yer aldığı belirtildi.

Bu programın diğer desteklerden farkının tek bir proje ile TÜBİTAK, KOSGEB, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI, MALİYE BAKANLIĞI ve diğer kurumların desteğinin tek proje halinde hazırlanarak tüm kurumların desteğinden yararlanılacağı belirtildi.

Program kapsamında en az 10.000.000,00 TL yatırım yapılması, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içeresinde kurulmuş şirket olması ve proje konusunun  öncelikli ürün listesi içerisinde yer alması başvuru şartlarını oluşturduğu belirtildi.  50.000.000,00 TL’ye kadar yapılacak yatırmalara 60 hibe, 50.000.000,00 TL üzeri yatırımlara 75 hibe verileceği bildirildi.

Bu kapsamda yatırım yapacak olan yatırımcılara Vergi İndirimi, Sigorta Primi, Gelir Vergisi Stopaj desteği, Faiz desteği, Enerji Desteği, Nitelikli Personel Desteği, Arsa Tahsisi, Sermaye desteği ve Kamu alım garantisi desteklerinin olduğu belirtildi.

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programının uygulama esasları ve başvurularının Nisan 2022 ayı içeresinde Resmî Gazete’de yayınlanmasının beklenildiği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER