© Haber20Denizli 2022

TORUNLARDAN BÜYÜKLERİNE ZİYARET

Pamukkale Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından hazırlanan “65 Yaş Üstü Yalnız Yaşayan ve Vakıftan Destek Alan Yaşlılarımıza Destek Projesi” kapsamında 740 yaşlımız, ilçe okullarında öğrenim gören öğrencilerimiz tarafından ziyaret edildi.

Öğrencilerimizin yaşlılara ve büyüklere saygı değerlerimizi yaşatmaları, yaşlılarımızın kendilerini yalnız hmemeleri gibi birçok amacı bünyesinde barındıran proje kapsamında yaşlılarımız adreslerine yakın okullarımıza paylaştırılmış ve birinci dönemde olduğu gibi ikinci dönemde de yaşlılarımızın ziyaret edilmeleri sağlanmıştır.   
 
Neden Geliyorsunuz?
Okul Müdürlerimiz, öğrencileriyle yaşlılarımızı ziyaret etmek için kapılarını çaldıklarında veya telefonla aradıklarında genellikle yaşlılarımızın şaşkınlıkla karşıladıklarını, “Benim oğlum, kızım, yakınlarım beni ziyaret etmezken siz neden geliyorsunuz?” gibi sorularla karşılaştıklarını belirtirken öğrencilerle ziyaret ettiklerinde çok mutlu olduklarını, kendi hayat tecrübelerini öğrencilerle paylaştıklarını ve öğrencilere nasihatlerde bulunduklarını belirttiler.
 
Anlatmak Yerine Hmelerini Sağlamak Gerekiyor.
Her projede olduğu gibi yaşlı ziyaretleri sonrasında da öğrencilerin görüşlerini aldıklarını belirten Kaymakam BALCIOĞLU “Öğrencilerimizden aldığımız geri dönüşleri incelediğimizde, öğrencilerimizin çoğu ninelerinin dedelerinin onları gördükleri andaki mutluluktan bahsediyorlar. Bazıları öğretmenlerinin haricinde annesini babasını alarak mahallelerindeki yaşlıları ziyaret edeceklerini, bazıları ise arzu ettiğimiz gibi kendi yaşamlarını gözden geçirdiklerini ve yakın akrabalarını ziyaret etmeyi ihmal etmeyeceklerini” belirtiyorlar.
Yaşlılarımızın tek başlarına yaşlandığı, çocuklarımızın da yalnız büyüdükleri bir aile modelinin  bizim kültürümüze uymadığını da belirten Kaymakam BALCIOĞLU “Öğrencilerimize Eğitimde Değerler Eğitimi Programı (EDEP) kapsamında yer alan değerlerimizden ‘saygı’yı hem öğretim başlığı altında öğreteceğiz. Bunun yanında da eğitim başlığı altında gençliğimizin ataya saygının önemini görerek yaşayarak benimsemelerini sağlayacağız. Bu sayede atalarımız ile gençlerimiz arasındaki köprüyü güçlendireceğiz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER