© Haber20Denizli 2022

Türk milletinin en önemli milli değerleri arasında yer almaktadır

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Filiz mesajında; İstiklal Marşımızın, milletimizin hissiyat ve heyecanı ile ruh halinin tercümanı, bağımsız bir ülke ve hür bir millet iddiasının mısralarla ifadesi ve parlak bir geleceğin müjdecisi olduğunu belirterek: “ Mehmet Akif Ersoy, İstiklâl Marşı'nda, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini,  Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancını, Türk milletinin bağımsızlığa, hakka, dinine ve yurduna olan bağlılığını dile getirmiştir” dedi.

Her mısrasıyla milletimizin hislerine tercüman olan, bizi millet yapan ortak değerlere dikkat çeken İstiklal Marşımızın, milli mücadele ruhunu bizlere hatırlatan ve üzerinde bu necip milletin tüm fertlerinin mutabık kaldığı eşsiz bir eser olduğunu belirten Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

“Bu marş feda edilmiş bedenlerin, aşk ile şahadete koşan ruhların, sarılmamış yaralarından kanlar akan yiğitlerin, savaş meydanında can veren çocukların arkasından yazılmış bir destandır. Anadolu’da tüten son ocağa, alınan son nefese, istiklal elde edilinceye ve hürriyet kazanılıncaya kadar mücadele azminin ifadesi ve Türk milletinin vatanına ve hürriyetine göz dikenlerle mücadele kararlılığının ilanıdır. 

12 Mart 1921 yılında kabul edilen ve bu sene itibari ile kabul edilmesinin üzerinden 99 yıl geçen İstiklal Marşı,Kurtuluş Savaşı dönemi, yazılış hikayesi ve dizeleri ile Türk milletinin en önemli milli değerleri arasında yer almaktadır. İstiklal Harbi döneminin zorluklarını ve Türk milletinin bağımsızlık destanını anlatmasının yanında Hakk'a, yurda ve dine bağlılığı dile getiren İstiklal Marşı milletimizin kahramanlığını ve milli mücadelemizi en veciz sözlerle ifade eden, Türk milletinin karakterini yansıtan eşsiz bir eserdir.

İstiklal ve istikbal mücadelemizin en çetin geçtiği dönemlerde yüreği vatan-millet sevgisiyle ve bağımsızlık aşkıyla yanan Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşı, aziz milletimizin hissiyatına tercüman olmuştur.

O mısralarda tüm unsurlarıyla milletimizin tevhid ruhu, ortak yaşama iradesi, kederde ve kıvançta birlik olma kararlılığı vardır. O mısralarda zikredilen ilkeler ve değerler bugün de yol göstericidir, yarınlarda da millet hissiyatının ortak ifadesi olacak ve milletimizin tarihi yürüyüşüne rehberlik edecektir.

Aziz milletimizin milli ve manevi değerlerini, acılarını ve duygularını yüreğinde hisseden Mehmet Akif, bilgisini, heyecanını, umudunu milletiyle paylaşmış; diriliş harekâtının başlamasına, milli mücadele ruhunun alevlenmesine de öncülük etmiştir. 

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, büyük bir şair olmasından öte aynı zamanda kendini milletin Hürriyet ve istikbal mücadelesine adamış önemli bir dava adamıdır. Milletleri millet yapan ve yaşatan insanlar unutulmaz. Mehmet Akif’in yalnız vatan ve millet hizmetleri değil edebiyatımızdaki emsalsiz yeri hiçbir zaman doldurulamaz. Üzerine giyecek yeni bir palto alamayacak kadar, imkansızlıklar içinde yaşayan şairimiz, yazdığı istiklâl marşı güftesi için öngörülen yarışma ödülünü almayarak vatanseverliğin bir bedeli olmadığını en vakur bir şekilde göstermiştir

Ülkemizin düşman işgalinden kurtularak, milli mücadelemizin başarıya ulaştığı ve bağımsızlığımızı kazandığımız o günleri her istiklal marşını okuduğumuzda bizlere hatırlatan ve o günlerin heyecanını bu günlere aktaran İstiklal Şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy'un tabiriyle; "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın" diyor, Bu duygu ve düşüncelerle istiklal marşımızın kabul yıldönümünü kutluyor, bu vesileyle milletimizin ruh haline tercüman olup, istiklal ve istikbale inancımızı mısralarla ifade eden ve o ruh ile heyecanı milletimizin gönlüne nakşederek tarihimizle ve birbirimizle kopmaz bir bağ kuran milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu ülkenin bağımsızlığı ve bütünlüğü için canını ortaya koyan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, rahmetler niyaz ediyorum.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER