© Haber20Denizli 2022

TÜRKÇE'NİN VARLIĞI VE ZENGİNLİĞİYLE HAKLI BİR GURURU YAŞIYORUZ

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Türk Dil Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı.

“İnsanları bir araya getiren, kaynaştıran; tarihsel, kültürel kodlarımızı yüzyıllar ötesine taşıyan dilimizi, Türk Dil Bayramı’nda kıymetinin farkındalığını yaşayarak daha büyük bir dikkatle ve özenle kullanmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bizler bugün Türkçe'nin varlığı ve zenginliğiyle haklı bir gururu yaşıyoruz. 
 
Özellikle gençlerimiz başta olmak üzere hepimiz dilimizi doğru kullanmalı ve sahip çıkmalıyız. Şair Yahya Kemal’in dediği gibi “Türkçe ağzımda annemin sütü gibidir” ifadesindeki bağlılık, temizlik, asalet ve hassasiyeti toplumun her kesimi anlamalıdır. Tüm vatandaşlarımız bu büyük mirasın koruyucusu olmalı, dilimize hak ettiği değeri vererek, gelecek nesillere aktarılması konusunda hassasiyet göstermelidir.
 
Türk dilinin bu noktaya ulaşmasını sağlayan herkese büyük bir minnet duygusu taşımaktayız. Anadolu’nun  ve tarihi yolculuğumuzun tüm durak noktalarının izlerini taşıyan dilimizi, en kıymetli yadigârımızı korur gibi muhafaza etmemiz gerekliğinin bilinci ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün teşvik ve katılımıyla ilk defa 26 Eylül 1932 yılında toplanan Birinci Türk Dili Kurultayı’nın yıl dönümünü ve Türk Dil Bayramı’nı kutluyor; Türkçenin gelişmesi, korunması ve yayılması için çalışan herkese saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER