© Haber20Denizli 2022

Uyum Buluşmalarının İkinci Etabı Denizli’de Başladı

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu– GİZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH) ortaklığında düzenlenen “Uyum Buluşmaları”nın ikinci etabı 19 Temmuz Cuma günü Denizli’de başladı.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu– GİZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH) ortaklığında düzenlenen “Uyum Buluşmaları”nın ikinci etabı 19 Temmuz Cuma günü Denizli’de başladı.

 

Etkinlik; Denizli Vali Yardımcısı Halil CANAVAR, Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcımız Dr. Gökçe OK, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi Başkanımız Gülbahar Arslan ELNASHARTY, GİZ Kume Koordinatoru Miresi BUSANA ve Denizli İl Göç İdaresi Müdür V. Maksut Burak DAĞGEZ’in açış konuşmalarıyla başladı.

 

Vali Yardımcısı Halil CANAVAR konuşmasında: “Dünyada büyük bir dram yaşanıyor. İnsanlar yuvalarını terk etmek zorunda kalıyor. Bize düşen ise atalarımızdan aldığımız kadim kültürümüzün temsilcisi olarak üzerimize düşeni yapmak ve yurdumuza gelen mazlum insanlara ev sahipliği yapmaktır.” dedi.

 

Genel Müdür Yardımcımız Dr. Gökçe OK ise Türkler ve Türkiye ile duyduğu gururu anlattığı konuşmasında şunları söyledi: “Uygulamaya çalıştığımız kural ve kanun bazlı uyum politikalarına ne kadar hızlı adapte olabilirseniz aramızdaki iletişim o kadar güçlü olacak. Kanun ve kurallarımıza uyunuz. Biz dün olduğu gibi bugün de ve gelecekte de sizleri hiç kimseye muhtaç etmedik etmeyiz.”

 

Dış İlişkiler Dairesi Başkanımız Gülbahar ARSLAN ELNASHSRTY da yaptığı konuşmada: “Bu tür buluşmalarla, ülkemizdeki yabancı misafirlerin yerel toplumla uyumunu ve her iki toplum arasında yapıcı bir ilişki kurmak için gereken sosyal ortamın sağlanmasını amaçlıyoruz.” dedi.

 

Toplantının gerçekleştirildiği Denizli’nin İl Göç İdaresi Müdür Vekili Maksut Burak DAĞGEZ de ülkemizdeki misafirlerin sahip oldukları hak ve yükümlülükleri aktarmak üzere düzenlenen bu etkinliğin faydalı geçeceğine inandığını belirtti.

 

Uyum Buluşmalarının iş birlikçisi olan Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu–GİZ Kume Koordinatörü Miresi BUSANA ise gerçekleştirdiği konuşmada, Genel Müdürlüğümüzle ortaklaşa yaptıkları çalışmalardan duydukları memnuniyeti ifade etti.

 

Açış konuşmalarının ardından, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü temsilcisi Serdar KÖKTÜRK, İl Nüfus Müdürü Nazmi ÇİÇEK, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin BASKIN, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Saliha KOÇOĞLU, Toplum ve Göç Sağlığı Birim Sorumlusu Dr. Nur ÖRKİ, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin PALABIYIK, İş ve Meslek Danışmanı Serdar KUL, Denizli Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Akay GÜNDOĞAN, Denizli Sanayi Odası Genel Sekreteri Zeren GERELİOĞLU ve Türk Kızılay Şube Başkanı Âdem Salih DEMİR tarafından katılımcılara yönelik bilgilendirme sunumları yapıldı. Sunumların ardından soru- cevap oturumu gerçekleştirildi.

 

2018 yılı kasım ayı itibarıyla başlatılan ve 2019 Haziran ayı arasında gerçekleştirilen Uyum Buluşmaları 1. Etap ise 18 ilde 19 buluşma ile tamamlandı.

 

Yerelde hem ev sahibi topluma hem de ülkemizde farklı statülerde yaşayan yabancılara hak ve hizmetlere erişimleri konusunda gerekli bilgilendirmelerin yapıldığı” Uyum Buluşmaları 2. Etap” 6 farklı ilde daha devam edecek.

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER