© Haber20Denizli 2022

YAYLACIK DAĞINDA EĞİTİMLER BAŞLADI

Çameli’de Yamaç Paraşütü etkinliklerin başlaması ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan’ın girişimleri ile yerli ve yabancı yamaç paraşütü pilotlarının gözde mekanı olan Yaylacık Dağı Pist Alanında uçuşlar devam ediyor.

Türk Hava Kurumu Antalya sportif Havacılık Kulübünden eğitmen Umut Aktürk ve Cemalettin Eroğlan Çameli bu spor için bulunmaz bir yer olduğunu söyledi Dünya’da her yöne uçuş sağlanan ve uygun olan Tepenin mükemmel yapısısporculara zarar vermeyecek şekilde. Buranın çok tatlı eğimi olması, üstünde kaya, çalı, çırpı ve taş gibi engellerin bulunmaması çok güzel. Yumurta sırtı gibi mükemmel bir yer. Aynı zamanda hava akımlarını bozacak engel olmadığı için tek kelimeyle harika" Yaylacık Pistinde 17 kişilik pilotlara eğitim uçuş eğitimlerin verileceği en güzel nokta dedi.4 Gün boyunca Öğrencilere antrenman uçuşları yapılacağını dile getirdi

Çameli Hava Sporlarında İddialı

Yaylacık Pist Alanı pistin eğitim ve profesyonel uçuşlara elverişli olduğunu söyledi. Fethiye’ye yakın denizin yakın mesafede olması , mavinin ve yeşilin buluştuğu için çok güzel bir uçuş alanı. Uçuş bakımından tehlikesi yok, kurallara uydukça hiçbir yaşamsal tehlikesi yok, kaza riski yok. Bir motosikletten daha az tehlikeli, ama bir o kadar da eğlenceli. Eroğlan Türkiye'nin birçok noktasını gezdim. 'Burası emsalsiz' diyebilirim. Yamaç paraşütünün eğitim bazında bulunmaz yeri Abant Orasının da burasının da kendine özgü farklı doğası var. Doğa ve adrenalin tutkunuz varsa Çameli'ye bekliyoruz"

Başkan Arslan ;Yaylacık dağı, Batı Akdeniz ve Güney Ege bölgesi arasında kalan Denizli iline ait Çameli ilçesinde bulunan 2150 metre yüksekliğinde bir dağdır. Yaylacık dağı bölgede alternatif turizm açısından turistik bölgelere yakınlığı ve konumu ile buradaki turizm potansiyelinin aktarılması ve ilçemizi tanıtarak yerli - yabancı turizme kazandırılması için önemlidir. Arkadaşlar Pistin eğitim ve profesyonel uçuşlara elverişli olduğunu söyledi. Yaylacık dağı 2150 metre zirvesinde 4 taraflı uçulabilen mükemmel bir konuma sahiptir. Bu konum itibari ile yüksek termiklere sahip olup yamaç paraşütçülere ve delta kanat sporcularına güvenli ve keyifli uçuşlar sağlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER